Prethodni članak
Sljedeći članak

Nastavljen negativan niz Zagorca

U 14. kolu 3. NL centar Zagorec ugostio Vrapče


Zagorec je nastavio svoj crni niz upisavši svoj peti uzastopni poraz sasvim zasluženo od puno boljeg Vrapča rezultatom, 1:2.

Poraz kao poraz. Ništa strašno. Sastavni dio sport. No, način na koji se on doživi uvijek je bitan – je li on doživljen unatoč dobroj, borbenoj i kvalitetnoj igri ali je protivnik bio za nijansu bolji ili je on doživljen zbog neigranja igre odnosno „šetnji“ po terenu pa ako se što „ubode“ onda je dobro a ako se „ne ubode“ isto je dobro. 

Tada nastaje problem. Pitaš se zašto, tko je kriv, je li to limit momčadi ili nešto stoto ? Ili je to možda nekakav bojkot uz veliki upitnik protiv koga ?

Vratimo se na današnju utakmicu Zagorca. Vratimo se na igru koju smo gledali. Zaključak je vrlo jasan i  kratak – nismo gledali igru Zagorca jer je nije niti bilo !

Već i vrapci na grani znaju da Zagorec igra u sustavu 4-3-2-1 iz čega proizlazi da su jedni od najvažnijih igrača oni  koji čine trojku ( vezni ) od kojih su se dvojica ( Žitković i Stiperski ) danas odlično skrivali i dovodili svog suigrača ( Jazbec ) u  probleme jer nije imao kome distribuirati lopte. Za one koji ne poznaju dobro nogometnu igru Jazbec bi bio najlošiji od te trojke dok istovremeno oni koji su uzrokovali neke njegove pogreške bi ostali netaknuti. Bajan nakon promašenog zicera „odlično“ umiruje loptu za Tomšića koji ju „gura“ prema Florentinu, Paradžik ne ulazi u blok ( a već u četvrtoj minuti susreta vidjeli smo koliko je bitan pravovremeni ulazak u blok kada je Kunštić „skinuo“ zicer Tomšiću, op. a. ) i pogodak je neimenovan za nemoćnog Bručija koji je  u ovoj utakmici „skinuo“ tri čista zicera igračima Vrapča. Ovo je samo mali detalj onog što smo gledali.

O „kvalitetnoj“ igri Zagorca najbolje govori činjenica da su prvi udarac prema golu Ševerdije uputili tek u 75. minuti i postigli pogodak dok se istovremeno igra Vrapča može opisati na sljedeći način - od prve minute igrači iz Zagreba pritisnuli su Zagorec na njegovu polovicu promašivši u prvom poluvremenu dva - tri čista zicera da bi sve to kapitalizirali u drugom gdje je vrlo raspoloženi Florentino postigao dva gola. Bilo je tu još dosta prilika koji su na sreću promrzlih navijača Zagorca otklonili Bruči, Kunštić i Štimac.

Ostali su samo bili na terenu.

Svoj  jedini pogodak Zagorec je postigao u 75. minuti iz prvog udarca prema vratima Ševerdije koji je s obzirom na igru Zagorca ovog puta mogao ostati i neocijenjen.

Svatko tko prati Zagorec ove sezone sigurno se pita – gdje je nestala igra Zagorca koju su gledali u prvih sedam kola ? Teško je naći neke opravdane razloge. Ako se moglo pozivati na vrlo zgusnuti raspored – veliki broj utakmica u relativno kratkom vremenskom okviru to moramo demantirati jer upravo kada se igralo srijeda- subota – srijeda Zagorec je imao igru. Ovoga puta igrači su imali desetak dana odmora ( odgođena utakmica u Maču, op.a. ) i prikazali najlošiju utakmicu sezone ! Igru bez igre !

Isto tako moram spomenuti i suce – ako se Zagorec žalio na loše suđenje u Petrinji mora priznati da su današnji suci prikazali dijeljenje pravde u najboljem svijetlu. Znači – nije sve u sucima !

Ono što je bitno – do kraja je još samo tri kola ( Maksimir i Dinamo Odranski Obrež u gostima te Segesta na domaćem terenu ) plus odgođena utakmica  13. kola protiv Gaja u Maču  što donosi izuzetno težak raspored jer sve momčadi su daleko na tablici ispred Zagorca te da bi se mirno dočekalo proljeće Zagorec mora od maksimalnih 12 bodova „otkinuti“ protivnicima barem šest !

Svoj sljedeći prvenstveni susret Zagorec igra  u nedjelju ( sve utakmice lige igraju se u nedjelju zbog nastupa hrvatske reprezentacije 18.11. 2023. godine ) 19.11. 2023. godine u 14 sati na zagrebačkom Oboju protiv Maksimira.

Zagorec – Vrapče 1:2

Krapina. ŠRC Podgora. Gledatelja: 100. Sudac: Antonio Kožarec ( Samobor ) 7. Pomoćnici: Albert Trstenjak ( Samobor ), Nikola Štibohar ( Zaprešić ).

Strijelci: 0:1 Florentino 62; 1:1 Štimac 75; 1:2 Florentino 84.

Zagorec: Bruči 6; Landripet 5,5; Štimac 6; Kunštić 6; Topolovec 5,5 ( 60. Paradžik 5 ); Stiperski 5 ( 60. Nasri -; 84. Uchida - ); Jazbec 5,5; Žitković 5 ( 60. Krznar 6 ); Bračević 5,5; Christian 5,5; Bajan 5. Trener: Ivan Zubić 5,5.

Vrapče: Ševerdija 6; Vučemilović – Vranjić 7; Gjaja 7; Pudić 7; Bošnjak 6,5; Florentino 7,5; Tomšić 7,5; Houdek 7 ( 76. Jurak - ); Borko 7,5; Ćosić 7. Trener: Denis Bezer 7.

Igrač utakmice: Maciel Florentino Diego.

Još članaka iz "Sport"

Facebook