Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon šoka izrastao je još veći motiv za ponavljanje sjajnog uspjeha

Iako su imali dvadeset bodova prednosti, prvaci 4. NL središte skupina A neće u viši rang


Nakon nekoliko tjedana tračeva, pa slobodno mogu reći i brda gluposti koje su napisane na brojnim postovima na društvenim mrežama ili u usmenoj komunikaciji u zagorskim nogometnim krugovima, ali čak i u nekim tzv. provjerenim medijima, oko toga tko će u 3. NL centar iz 4. NL središte skupina A, došlo je vrijeme da si i ovom mediju osvrnemo na to pitanje oko kojega se ove sezone digla neviđena prašina. Nažalost, ona je više posljedica upravo spomenute, a gotovo nevjerojatne želje za prenošenjem krivih ili poluinformacija, pa i izmišljotina, ali ruku na srce u svemu tome 'zasluge' imaju i nadležne nogometne organizacije, koje se nisu baš istakle spretnošću i preciznošću u prenošenju pravila ili u ovom pitanju uvjeta potrebnih za plasman u 3. NL centar, kao i pravovremenih objava istoga. Konačno, na taj plasman zbog nedostatka uvjeta nije imao pravo NK Golubovec i prije nego što se bilo što kaže pro ili contra na tu temu, valja jasno i nedvojbeno podcrtati da je to ogromna šteta. Za takvu je konstataciju razloga bar nekoliko. Kao prvo Golubovec je naslov osigurao sa čak 20 bodova prednosti pred drugom ekipom (Tondach). Kao drugo taj je plasman u ligi u kojoj klubovi rostere slaže iz ''raznih krajeva svijeta'', ostvario sa igračima iz vrlo uskog područja Novom Golubovca i zaista bliže okolice. Kao treće, ako ste bili na barem jednoj utakmici ove škvadre, jasno vam je koliko pozitivnom energijom zrače i sa koliko žara igraju za svoj klub. Mogli bi nabrajati i još, no nažalost po Golubovec, oni će i ovu sezonu igrati u 4. NL središte – skupina A. Znamo da o tome svatko ima svoje mišljenje i naravno da će najsubjektivniji biti oni koji su izravno time pogođeni.

Bilo je i suza

Za komentar smo zamolili trenera Tomislava Škudara. ''Prošle sezone je NK Golubovec pokazao kvalitetom, zalaganjem i požrtvovnošću da je momčad dostojna igranja u 3. NL centar. Pokazali smo što znači pojam, momčadski duh. Jedinstvo, prijateljstvo i poštovanje suigrača i trenera su stvari koju najbolje opisuju ovu momčad. Osvojili smo suvereno ligu sa 20 bodova prednosti i nakon čestitki zbog plasmana u viši rang i garancije da je Golubovec novi član 3. NL centar, sve se promijenilo par dana nakon prvenstva. Počelo se pričati o statutima HNS-a iz 2021. (kada ova liga, u ovom formatu nije ni postojala) i odlukama koje su donesene za sezonu 2023-2024., te su iste primijenjene na tekuću sezonu. Zbog manjka kadeta uskraćen nam je ulazak u viši rang, tisuću poziva, molbi i žalbi nisu urodile plodom, te nam je službeno dostavljeno rješenje 25.6.2023 da NK Golubovec ostaje u 4 NL središte skupina A.'' – kaže Škudar i dodaje: '' To je bio ogroman šok za mene osobno, kao i za vodstvo kluba jer smo bili sigurni da je treća liga gotova stvar. Najteža stvar je bila priopćiti tu vijest igračima koji su živjeli i radili za to godinu dana, bilo je i suza. Uprava je u tom trenutku donijela odluku da se NK Golubovec neće prijaviti za novu sezonu i da se klub gasi( jer smo očekivali odlazak igrača). Na  kraju su ti isti igrači za koje smo mislili da će nakon informacije da ne ulazimo u viši rang otići, stali uz klub i trenera i sa nikakvim zahtjevima financijske ili druge prirode i bez nagovaranja rekli da ostajemo na okupu i da još jednom osvojimo naslov. Samo još želim istaknuti da su skoro svi igrači NK Golubovca imali ponude od drugih klubova( duplo veća primanja od onog što imaju u NK Golubovcu, i sve su redom odbijali bez razmišljanja. Time su pokazali što znači riječ "sportaš", što znači odanost, ljubav prema klubu, poštovanje i prijateljstvo,  to nikakav novac ovoga svijeta ne može kupiti. Ovim putem im želim reći hvala.'' – zaključio je ovu temu Škudar.

Pogled u budućnost

Pripreme za novu sezonu kreću 20. srpnja. Dogovoreno je šest pripremnih utakmica (Pregrada, Ivančica-Ivanec, Pitomača, Kerestinec, Sveti Martin i Oštrc). ''Doveli smo dva pojačanja Dominik Božak je stigao iz NK Bednje-Beletinec i Mlakar iz NK Dubrave tim kabel. Posebno zahvaljujem i dvojici iskusnih igrača, koji više neće igrati, Nikola Vinceljak je otišao u veterane Radoboja, a Kristijan Kresonja neće moći igrati zbog privatnih obveza. Od sljedeće sezone očekujemo naslov prvaka, to je imperativ i sve manje od toga je neuspjeh. Liga je kvalitetna, svi klubovi su doveli po nekoliko pojačanja. Mislim da će glavni konkurenti biti NK Mladost Zabok na čelu sa mojim prijateljem Dragom Bartolićem, Brezovica i Špansko. Jedva čekamo početak prvenstva, motiva ne nedostaje i još jednom ćemo pokazati da je ovaj Golubovec spreman za velike stvari.'' – zaključio je trener Škudar.

Još članaka iz "Sport"

Facebook