Prethodni članak
Sljedeći članak

Najava nove sezone 1. nogometne lige: Tko će naslijediti Golubovec

Utakmice se igraju u nedjelju 29. kolovoza u 17.30 sati


Još se mnogi sjećaju kako je duga i teška bila prošlogodišnja pauza pred jesenski dio sezone u 1. zagorskoj nogometnoj ligi. Lani nije bilo proljetnog dijela zbog korone, no nogomet se već nekako navikao na posebne epidemiološke uvjete, pa nam je ovaj puta jesenski dio nekako brže stigao. Prvo kolo na rasporedu je zadnje nedjelje u kolovozu. Bitna razlika u odnosu na prošlu godinu jest ta da liga nakon dugo vremena broji 12, a ne 14 klubova. Od prošle sezone nema Golubovca i Klanjca koji su izborili 4 NL središte, kao ni Zagorca VT koji je ispao u 2. zagorsku ligu, a u 1. se vratila Mladost MB. Promatrajući malo pripremni period, zatim kadrovske križaljke u pojedinim klubovima, ali i igre u proljetnom dijelu prošle sezone, jasno je da bi smo trebali svjedočiti iznimno zanimljivoj sezoni u kojoj će podosta klubova računati na sam vrh.

U prvom redu pažnju će trebati obratiti na Jedinstvo, kojem je za dlaku izbjegla 4. NL središte, a u novu sezonu ulazi i sa još par pojačanja i jasnom borbom za sam vrh. Rudar DZ proljetni je dio sezone odigrao jako dobro, uz samo 2 poraza, pa će biti zanimljivo vidjeti što nosi nova sezona. Vrlo dobra je prošle sezone bila i Pregrada, koja ne mijenja puno sastav, i sa iskustvom sve je bliže samom vrhu. Najviše je promjena pretrpio Inkop, koji je doveo 9 igrača i po igračkom kadru morao bi u borbu za sam vrh.

No, tu je i Ivančica, koja ima iza sebe odličnu sezonu i postojanu momčad i svakako i ove sezona želi biti u prvom dijelu ljestvice. Iznenađenja uvijek ima, ali nekako se čini da bi smo prvaka trebali tražiti između ovih 5 ekipa. Prilične su nepoznanice Oroslavje i Rudar M, koji su igrali s oscilacijama. I jedni i drugi, kao i Oštrc sposobni su dobiti u određenom trenutku svakoga i tko zna, možda ova sezona donese dodatan iskorak. Bit će zanimljivo vidjeti što može Mladost MB, koja je 1. ligu izborila sa 2. mjesta, u prijelaznom roku se pojačala, pa će biti zanimljivo vidjeti i njene rezultate. Preostala tri kluba vjerojatno su bliže borbi za opstanak, nego za vrh, no i to naravno ne mora biti pravilo. Matija Gubec i Omladinac su prošle sezone prilično brzo bili sigurni, pitanje je hoće li tako biti i ove sezone. Lobor se pak do samog kraja borio za opstanak u svojoj premijernoj prvoligaškoj sezoni. U tome je uspio, a ostaje vidjeti hoće li ove sezone biti lakše ili možda teže. U 1. kolu na rasporedu je nekoliko zanimljivih susreta, no nema međusobnog okršaja spomenute petorke od koje očekujem borbu za vrh. Jedinstvo će dočekati Rudar M, Ivančica je domaćin NK Matija Gubec, a Pregrada dočekuje Lobor. Oštrc će već na početku prvenstva tražiti bolju formu, al neće mu biti lako protiv Rudara DZ. Omladinac dočekuje Inkop, koji je po imenima favorit, no bit će zanimljivo vidjeti koliko će trebati Poznanovčanima za uigravanje. Povratnik u ligu, Mladost iz Marije Bistrice u prvom kolu će na teško gostovanje kod Oroslavja. Utakmice se igraju u nedjelju 29. kolovoza u 17.30 sati.

Donosimo i parove 1. kola:

Još članaka iz "Sport"

Facebook