Prethodni članak
Sljedeći članak

Ivan Zubić:"Vjerujem da imamo kvalitetu da budemo pri samom vrhu"

Uvjerljivom pobjedom protiv Jedinstva zabočka Mladost završila je seriju pripremnih utakmica


Uvjerljivom pobjedom protiv Jedinstva zabočka Mladost završila je seriju od šest pripremnih utakmica pred početak prvenstva u III. HNL-središte skupina A. Zabočani su slavili rezultatom 3:0 uz dva pogotka Borca i jedan pogodak Iskrića.

-Zadovoljan sam pobjedom protiv Jedinstva. Postavio sam momčad koja će najvjerojatnije nastupiti prvo kolo, zato sam izostavio Vedriša koji će morati odrađivati kaznu od tri žuta kartona. Htjeli smo igrati protiv dobre zagorske momčadi iz razloga što nas očekuje pet zagorskih derbija. Pokazali smo da smo rang više, ali bilo je detalja koje moramo odraditi bolje. Nitko ne može u prvom kolu biti u najboljoj formi, treba iz utakmice u utakmice dizati formu kao i u pripremnom periodu gdje smo u "generalci" odigrali najbolju utakmicu - govori nam trener Mladosti, Ivan Zubić.
Mladost se znatno pojačala pred novo prvenstvo. Pristupili su joj Tarle, Vojaković, Turk i Tisanić iz Zagorca, Iskrić se vratio iz Gaja, nakon pauze zbog ozljeda reaktivirali su se Trčak i Knezić, a stigla su i tri mlada igrača Brezak, F. Šoštar i Tumpić, od kojih je priliku najbolje iskoristio upravo ovaj zadnje navedeni, koji je standarno započinjao utakmicu. Nažalost trener Zubića zbog ozljeda u prvom kolu neće moći računati na Tarlea, Vojakovića, Krajačića, Deaka, Trčaka, Knezića, Hrastinskog i Repovčekog, kao i Vedriša zbog žutog kartona.
-Trenirali smo jako intenzivno i jako dobro, ali sigurno je da su i drugi klubovi trenirali intenzivno, tako da nam to ne može biti neka nit vodilja da ćemo zbog toga biti jako dobri. Napravili smo dosta dobar prijelazni rok, doveli smo dosta dobrih igrača, no dogodili su se problemi s ozljedama dva bitna pojačanja Tarlea i Vojaković, koji su došli "načeti" iz svog kluba i nažalost na njih nećemo moći računati prva 2-3 kola. Imali smo problema i zbog nekih igrača koji su koristili godišnji odmor u doba prirprema, no sve u svemu zadovoljan sam. U pripremnim utakmicama vidjelo se da smo dosta teški jer jako treniramo. Možda smo u nekim utakmicama imali i prejakog protivnika, no završna ocjena pripirema je vrlo dobar - misli Zubić.

U prvom kolu u Zaboku stiže Prečko

U prvom kolu u Zabok ovu nedjelju (10 sati) stiže Prečko, momčad poznatog kvarta iz zapadnog dijela grada.
-Čeka nas teška utakmica. To su sve mladi igrači koji su dugo na okupu i dobro treniraju, ponekad čak i dva puta dnevno. Spremni su, živi, dobro se poznaju i odlično su odradili pripremni period. Morat ćemo uložiti puno truda za pobjedu - otkriva nam Zubić.
Mladost je prošlo prvenstvo završila na osmom mjestu. Ovaka ojačana zasigurno želi koju stepenicu više.
-Vjerujem da imamo kvalitetu da budemo pri vrhu, među prve tri momčadi i učinit ćemo sve što je u našoj moći da tako na kraju i bude - završio je Zubić.

Rezultati pripremnih utakmica Mladosti:
Mladost - Gaj 0:2
Mladost - Tondach 1:2
Mladost - Ponikve 0:0
Rudar DZ - Mladost 2:2
Mladost - Lučko 0:5
Jedinstvo - Mladost 0:3

Još članaka iz "Sport"

Facebook