Prethodni članak
Sljedeći članak

Dragutin Šalković:“Mislim da možemo biti prvaci“

Porazom od zabočke Mladost Jedinstvo zaključilo seriju pripremnih utakmica


Nakon sjajnog niza pobjeda u pripremnom periodu, Jedinstvo je rekli bismo očekivano poraženo od zabočke Mladosti u „generalki“ na svom travnjaku rezultatom 3:0. Bila su to i prva tri pogotka u pripremnom periodu koje je Jedinstvo primilo iz igre, no s druge strane je stajao četvrto ligaš koji pretendira na sam vrh.

-Utakmica je bila vrlo dinamična. Mladost je bila rastrčanija i agresivnija, što je i logično jer je u rangu više. Imali smo malih problema s ozljedama, a i branio nam je treći vratar. Ovo nam je bila dobrodošla utakmica s jakim protivnikom, a Zabočanima želim sve najbolje u prvenstvu-govori nam Dragutin Šalković, trener Jedinstva.
Podsjetimo malo je nedostajalo da Mladost i Jedinstvo budu isti rang. Začertjanci su u zadnjem kolu pali s druge na treću poziciju, a viši rang otišli su Golubovec i Klanjec. Ove godine Jedinstvo je glavni favorit za naslov. Dovedeni su Martino Majcenić koji pokriva poziciju centralnog napadača i Silvio Ferček kao zadnji vezni. Obojica su se odlično snašli.
Zadovoljni smo pripremnim periodom, bilo je odlaska na more, ali prosječno smo imali 14-15 igrača na treningu. Ciljano smo se pojačali, a utakmice su pokazale da smo se dosta dobro posložili. Uz novopridošle igrače moram istaknuti i juniora M. Majseca, Piljeka, Kosalca, Kotarskog i Dijakovića, koji su se odlično snašli. S njima polako krećemo u smjenu generacija – otkriva nam Šalković.
U nedjelju u 17,30 u Začretje stiže Rudar M u I. kolu I. ŽNL KZŽ.
-Računica je jasna, nema kalkuliranja idemo na pobjedu, ovaj poraz na „generalki“ nije na poremetio. Imamo dvi utakmice za redom doma, nakon Rudara M dolazi nam Jedinstvo, a u kupu nas čeka Mladost MB. Želimo pobijediti sve tri utakmice – optimističan je Šalković.
Nije tajna da Jedinstvo želi četvrtu ligu i da pretendira na sam vrh.
-Mislim da možemo biti prvaci I. ŽNL KZŽ. Godinu smo stariji i iskusniji, dobro smo odradili pripreme i mislim da smo brži i agresivniji u odnosu na prošlu godinu. Kao glavne konkurente vidim Rudar DZ, Inkop i Pregradu, no nadam se da ćemo mi biti ti koji će prvi proći ciljem – završio je Šalković.
Jedinstvo nastavlja radove na infrastrukturi.
-Do kraja godine nabavit ćemo semafor, kao i kućice za momčadi i delegata od pleksiglasa. Isto tako u postupku smo nabave kamere koja sama snima i prati loptu, pa će se uskoro utakmice svih naših selekcija pratiti putem live-streama. Trenerski smo kvalitetno ekipirali i naš omladinski pogon kojeg vodi Darko Kunštek, ujedno i trener pionira. Zagiće vodi Goran Jurman, limače I Ivan Bobek, limače II Matija Smrekar, mlađe pionire Goran Zubić, a kadete i juniore Filip Vukić, koji je na neki način i pomoćni trener Šalkoviću – riječi su predsjednika Jedinstva, Ivice Požgaja.

Rezultati Jedinstva u pripremnom periodu:
Jedinstvo – Oštrc 3:0
Jedinstvo – Klanjec 1:0
Radoboj – Jedinstvo 0:3
Jedinstvo – Inkop 1:0
Jedinstvo – Radoboj 3:0
Jedinstvo – Mladost MB 1:0
Inkop – Jedinstvo 0:2
Jedinstvo – Golubovec 0:0
Jedinstvo – Mladost Z 0:3

Još članaka iz "Sport"

Facebook