Prethodni članak
Sljedeći članak

MARKO MLINARIĆ: 'Uvjeren sam u dobre rezultate ovog proljeća'


Mladi, 24-godišnji igrač Tondacha iz Bedekovčine Marko Mlinarić iza sebe ima uspješnu jesen – po ocjenama novinara Sportskih novosti najbolje ocijenjen igrač i prvi strijelac, uz Karla Frtalja, ekipe u ovoj turbulentnoj jeseni bedkovčanskog treće ligaša. No, osvrnuvši se malo u prošlost za tog mladog igrača uvijek možemo kazati da je davao svoj maksimum u klubovima kojima je do danas bio (Zagorec Krapina, Mladost Zabok) te da spada u red onih igrača koji će rijetko iznevjeriti, prije svih, navijače, a potom trenera i dečke s kojima se bori da dođe do pobjede. Uhvatio sam Markovo slobodno vrijeme između posla, treninga i utakmica te kratko razgovarao sa njim.

ZL: Kada si počeo i gdje te opiši svoj nogometni put?

Mlinarić: Počeo sam trenirati 2006. godine u NK Tondachu gdje mi je prvi trener bio Ivan Novak. Ljubav prema nogometu javila se od malih nogu dok me mama vodila na tatine utakmice. U NK Tondachu sam bio sve do 2014. godine kada sam otišao u NK Zagorec Krapina na poziv trenera Drage Bartolića s kojim sam puno surađivao u dosadašnjoj karijeri. U Krapini sam bio osam godina nakon čega sam otišao u NK Mladost Zabok gdje sam ostao kraće razdoblje zbog ozljede koljena. Nakon ozljede i rehabilitacije vratio sam se u NK Tondach gdje sam i danas.

ZL: Sezona u Zagorcu 2021./ 2022.prvaci ! Kada ste prošli pripreme i startali u novo prvenstvo da li ste očekivali takav rasplet?

Mlinarić: Spomenuta sezona u Krapini bila je odlična! Najbolje iskustvo u mojem dosadašnjem putovanju. Kada su pripreme počele osjećali smo neku kemiju sa trenerom Damirom Milinovićem i njegovim stručnim stožerom Srećkom Mlinarićem i Tomislavom Pelinom. Uprava nije stavljala pritisak na nas da moramo osvojiti prvenstvo, no kako je vrijeme odmicalo shvatili smo da možemo ostvariti taj uspjeh. Iz kola u kolo igrali smo sve bolje i bolje te smatram da smo zasluženo osvojili prvo mjesto i naslov prvaka s velikom bodovnom prednošću. I dalje ostaje gorko sjećanje na kvalifikacije za viši rang jer smatram da smo bili odlična ekipa te da smo tu utakmicu u Bjelovaru protiv Mladosti iz Ždralova morali i trebali dobiti. Mišljenja sam kako je tadašnja ekipa bila najbolja ekipa koju je NK Zagorec imao u zadnjih nekoliko godina te mi je žao da se u kratkom roku raspala.

ZL: Nakon osvajanja prvenstva odlazite iz Zagorca. Bilo je to iznenađenje za mnoge koji prate klub. Zašto ste otišli?

Mlinarić: Nakon osam godina provedenih u Krapini došlo je vrijeme za promjene. Izrazito mi je bilo teško odlučiti se za odlazak zbog ekipe i okoline jer sam se osjećao „ko' doma“.

ZL: Iza vas je izuzetno naporna polusezona u Tondachu – 17 kola 15 gostovanja! Da li su uvjeti u klubu – ne dobivanje licence; stalna putovanja, itd. – utjecala na relativno slab plasman na kraju jeseni? 

Mlinarić: Zaista je bila naporna polusezona u koju je uloženo puno truda i znoja. Krenuli smo odlično, no kao što ste i spomenuli mnogi sporedni faktori utjecali su na naše rezultate. Mišljenja sam da svaka ekipa koja bi se našla u situaciji kao mi ne bi prošla ništa drugačije od nas. Toliko gostovanja stvara velik umor i iscrpljenost. Na sreću, naša uprava je reagirala pa smo tako zadnje dvije utakmice odigrali na domaćem terenu te smo time pokazali svima da mi to možemo!

ZL: Proljeće vam nudi 15 domaćinstva. Da li u ovome vidite priliku i kolika je ona da se izvučete sa dna tablice?

Mlinarić: Pred nama je težak zadatak, no mislim kako uz naporan rad cijele ekipe i vodstvo novog trenera Dražena Kovjanića možemo popraviti rezultat na tablici. Dokazali smo da smo dobra ekipa, kako na terenu, tako i izvan njega što nam može pomoći da ostanemo u ovom rangu natjecanja. U proljeće nas čeka 15 utakmica pred našom publikom koja nas svuda prati u velikom broju. Uvjeren sam da ćemo uz njihovo bodrenje ostvariti dobre rezultate.

ZL: Zaljubljenik si u mali nogomet! Odakle ta ljubav?

Mlinarić: Još od malih nogu dane sam provodio na igralištu pored srednje škole. Gledao sam starije dečke kako uživaju u igranju malog nogometa što me dodatno motiviralo. S vremenom su me pozivali u igru te je tako sve počelo. Sa 16 godina zajedno sa dečkima iz kluba i okolice krenuo sam na malonogometne turnire. Sa nekima od njih dan danas igram mali nogomet što me izrazito veseli. Od 2019. godine član sam malonogometne ekipe Graditeljstvo Merkaš. Ekipa je odlična te nastojimo nizati dobre rezultate.

ZL: A planovi za budućnost?

Mlinarić: Za početak plan je ostati u rodnom mjestu Bedekovčini - NK Tondachu te uz pomoć ekipe i cijelog kluba osigurati ostanak u 3. NL Centar. Dalje ćemo vidjeti što će život donijeti!

Još članaka iz "Sport"

Facebook