Prethodni članak
Sljedeći članak

BOYSI BIJESNI: Dinamo važnog igrača prodao mrskom im grčkom AEK-u za 3,5 milijuna eura


Dinamo je ipak prodao Roberta Ljubičića u atenski AEK. Odšteta koju će prvak Hrvatske dobiti za igrača kojeg je platio 3 milijuna eura iznosi oko 3,5 milijuna eura, a Ljubičić će u srijedu otputovati u Atenu gdje bi potom trebao potpisati ugovor. Dinamo je prvu ponudu za Ljubičića u iznosu od tri milijuna eura odbio, no nakon nekoliko sati je stigla nova, poboljšana i na Maksimiru su zaključili da bi prodaja bila dobra za sve strane.

No, kako doznaje Index, daleko od toga da je oko ovog transfera vladala suglasnost u klubu. Naime, dva čovjeka iz Izvršnog odbora su glasala izričito protiv transfera. Riječ je o Dubravku Skenderu i Ivanu Naukoviću, ljudima koji su u odbor ušli kao ljudi od povjerenja navijača. Podsjetimo, za svaki posao vrijedan preko tri milijuna eura, uprava prema novom statutu mora dobiti i suglasnost IO-a.

"Ako su nekome trebali ne odgovoriti na mail onda je to AEK, a ne Fiorentina. Kratko pamte kako se taj klub ponašao prije, poslije i nakon utakmica Lige prvaka", komentirao je jedan član Skupštine Dinama.

Zbog ove odluke su, razumljivo, pobjesnili i Bad Blue Boysi. Dosad su neke probleme u Dinamu nastojali ostaviti iza zatvorenih vrata kako bi se sačuvao klub, ali stvar bi mogla eskalirati nakon ovog poteza.

Kako podsjeća Index, prije samo mjesec dana je preko sto Bad Blue Boysa pušteno iz grčkih zatvora. Tamo su se nalazili zbog navijačkih nereda u kojima je smrtno stradao grčki navijač, a naknadna istraga je utvrdila da je nitko od hrvatskih navijača nije kriv.

AEK je koristio smrt svog fana u morbidne svrhe, skupljao je poene kod UEFA-e i tako htio Dinamo izbaciti iz Europe. U više navrata su dokazano lagali i otad se nalaze na crnoj listi Dinamovih navijača sa svih tribina, piše Index.

Još članaka iz "Sport"

Facebook