Prethodni članak
Sljedeći članak

Mlinarić u zadnjim sekundama donio naslov Tondachu, Zagorec KR uvjerljiv kod veterana

U organizaciji NS KZŽ i NK Tondach odigran je Zimski kup u malom nogometu za registrirane klubove KZŽ-e


U organizaciji NS KZŽ i NK Tondach, jučer je završio Zimski kup u malom nogometu za registrirane klubove KZŽ-e. Seniori su u subotu imali dvostruki program, a već prva utakmica osine finala ponudila je i na neki način najavila dramu i neizvjesnost koja je ostala prisutna u skoro svakoj utakmici. Naime, branitelj naslova Golubovec ispao je u osmini finala i to nakon penala. Bolje je bilo Jedinstvo, koje je nakon 2:2 u 30 minuta, slavilo na penale. U toj fazi još četiri utakmice odlučene su penalima. Ivančica je nakon 1:1 izbacila Klanjec, Đalski je nakon 2:2 bio bolji od Zagorca VT, a Mladost Z nakon 2:2 od Inkopa. U zadnjoj utakmici osmine finala Tondach 2 se vratio u zadnje dvije minute protiv Radoboja na 2:2, no ipak je Radoboj prošao dalje na penale. Bez penala dalje su prošli Tondach 1 koji je sa 6:0 pobijedio Lobor i Pregrada, koja je sa 2:0 bila bolja od Rudara M. Dalje je prošao i Rudar DZ i to bez borbe protiv Stubice.

I u četvrtfinalu velika uzbuđenja. Ovaj puta dvije utakmice odlučene su na penale. Jedinstvo i Radoboj odigrali su 2:2, a dalje je prošao Radoboj, dok su u velikom derbiju zagorskih četveroligaša Tondach 1 i Rudar DZ odigrali 1:1, a polufinale su izborili domaćini, Tondach 1. U preostale dvije utakmice četvrtfinala Ivančica je dobila Pregradu 4:2, a Mladost Z Đalski 5:2. U polufinalu nismo vidjeli penale. Tondach 1 je sa 3:1 pobijedio Radoboj, a Mladost Z sa 3:2 Ivančicu, pa su tako finale ipak osigurala dva zagorska četveroligaša. U utakmici za treće mjesto između Radoboja i Ivančice na odmor se otišlo bez golova, a onda je u nastavku, u 19. minuti David Škvorc iz svije polovice prebacio golmana Dražena Kranjčeca za vodstvo Ivančice, koje je minutu kasnije podebljao Goran Mikulec. Jurica Havoić je u 24 minuti zabio i za 3:0 Ivančice i praktički riješio pitanje pobjednika. Radoboj je probao do kraja igrom bez klasičnog golmana, no rezultata se nije mijenjao i Ivančica je stigla do trećeg mjesta. Finale je pak bilo zanimljivo i neizvjesno da samoga kraja. Mlada ekipe Mladosti držala se sjajno protiv domaćina i kada se već činilo da će o pobjedniku odlučiti penali, Marko Mlinarić je pet sekundi prije kraja pogodio za naslov i veliko slavlje domaćina.

(S) Za 3. mjesto RADOBOJ – IVANČICA 0:3 SUCI: Komorski, Jerneić, STRIJELCI: 0:1 D. Škvorc 19', 0:2 G. Mikulec 20', 0:3 Havoić 24'

RADOBOJ: Hrvoj, Kranjčec, Tušek, Škrlec, Šalković, Potočki, Smrečki, D. Švaljek, Vidović, Fruk, F. Švaljek, Vuzem;

IVANČICA: Nuli, Havoić, Hajdek, Paradi, Pezić, D. Škvorc, Kipa, G. Mikulec, Nuli, B. Mikulec, L. Škvorc

(S) FONALE: TONDACH 1 – MLADOST Z 1:0  SUCI: Kožar, Fotivec, STRIJELAC: 1:0 Mlinarić 30'

TONDACH 1: Družinec, Hendija, Boronjek, R. Jurina, Bobinec, Frtalj, Frančina, Merlin, Mlinarić;

MLADOST Z: Bivol, Črnjević, Turk, Hrastinski, Ocvirek, Poslek, Škrlec, Šoštar, Žugec

Kod veterana naslov za Zagorec KR 1

Veterani su osminu finala odigrali još u petak. I kod njih je u prvoj utakmici ispao branitelj naslova Klanjec i to nakon penala od Stubice. U 30 minuta bilo je 1:1. No, za razliku od seniora, kod veterana to je bila jedina utakmica osmine finala koja je otišla do penala. Matija Gubec je sa 3:0 pobijedio Rudar DZ, a Radoboj sa 3:1 Jedinstvo, a dalje su prošli Mladost Z 1 3:1 protiv Tondacha, Oroslavje 4:0 protiv Pregrade, Oštrc 4:2 protiv Petrovskog i obje ekipe Zagorca KR. Prva je sa 5:1 pobijedila Ivančicu, a druga sa 4:1 Toplice.

I u četvrtfinalu samo je jedna utakmica otišla na penale. Zagorec KR 2 i Radoboj odigrali su 1:1, a udarcima sa sedam metara polufinale su izborili veterani Zagorca KR 2 i to međusobnu utakmicu protiv kolega iz prve ekipe, koja je sa 6:1 pobijedila NK Matija Gubec. Stubica je sa 4:1 pobijedila Oštrc, a Mladost Z 1 sa 1:0 Oroslavje. Prva utakmica polufinala kod veterana otišla je do penala. Stubica i Mladost Z 1 odigrali su 4:4, a do finala je prošla Stubica. U drugom polufinalu, u ogledu dvije ekipe Zagorca u samoj završnici sa 3:1 slavila je prva ekipa. Utakmica za treće mjesto kod veterana u završnici prvog poluvremena ponudila je dosta tenzija, ali i rješenje pitanja pobjednika. Mladost Z je bila u napadu, pogođena je stativa, golman Poljak je ostao na podu, lopta se odbila na udarac Robertu Ležu, koji puca. Na gol crti rukom dosta uz tijelo brani Nino Kos i dosuđen je sedmerac za Mladost Z i isključenje za Kosa. Uz to, kako se i ruka i isključenje brojilo i kao akumulirani prekršaj, a to su bili četvrti i peti, nakon sedmerca, Mladost je dobila i deveterac. S tom se odlukom nisu mirili u Zagorcu, smatrajući da bi dvostruka kazna trebala izostati. No, odluka je ostala, Bunčec je zabio i sedmerac i deveterac, a onda u zadnjoj minuti prvog dijela i još jedan deveterac nakon novog prekršaja i Mladost je odjurila na nedostižnih 3:0 na poluvremenu. U nastavku, vrlo brzo Zagorec KR 1 je probao bez golmana, Kos je smanjio na 3:1, ali je na dvije minute do kraja Fio pogodio iz kontre za potvrdu pobjede Mladosti Z 4:1.

Vrlo uzbudljivo prvo poluvrijeme vidjeli smo u finalnoj utakmici. Zagorec KR 1 je napadao, ali Stubica se sjajno branila, sve do zadnje minute prvog dijela, kada je Ivan Firer fantastično pogodio same rašlje sa 10-tak metara za vodstvo Zagorca. Kako je završio prvi dio, počeo je i drugi. Luka Kantolić je odmah u prvom napadu pogodio za 2:0. Kada je minutu kasnije Danijel Malarić pogodio za 3:0, bilo je već pomalo jasno da će naslov u Krapinu. Do kraja još dva gola Kantolića i jedan Kunšteka za konačnih 6:0 i novi naslov Zagorca KR 1.

(V) Za 3. mjesto MLADOST Z 1 – ZAGOREC KR 2 4:1 SUCI: Meglić, Fotivec, STRIJELCI: 1:0 Bunčec 12', 2:0 Bunčec, 12', 3:0 Bunčec 14', 3:1 Kos 25', 4:1 Fio 27'

MLADOST Z 1: Kos, Đurđević, Vančina, Bunčec, Fio, Tuđa, Sente, Lež,            Mitrečić, Leško;

ZAGOREC KR 2: Poljak, Kovačec, Antolić, Štrok, Ivanović, Kos, Gamilec, Novački, Marjanović, Varjačić

(V) FINALE: STUBICA – ZAGOREC KR 1 SUCI: Meglić, Komorski, STRIJELCI: 0:1 Firer 15', 0:2 Kantolić 16', 0:3 D. Malarić 17', 0:4 Kantolić 21', 0:5 Kunštek 23', 0:6 Kantolić 27'

STUBICA: Peštaj, Golub, J. Petriško, Korman, Grabušić, Ž. Petriško, M. Glavač, Kuhta, Mlinarić, D. Glavač, Lisak, Jakopec;

ZAGOREC KR 1: Piljek, Buzina, Ferček, Vukoja, Firer, M. Malarić, Kunštek, Kantolić, Gregurović, D. Malarić, Zubić

 

Najbolji pojedinci iz pobjedničkih ekipa

Završni dan utakmice su sudili Nikola Kožar, Filip Meglić, Martin Komorski, Filip Meglić i Zdravko Fotivec, a za zapisničkim stolom sve su vodili Božidar Smrekar, Juraj Sirovec, Slavko Tepuš i Dinko Prpić. Kake je i uobičajeno dodijeljena su i priznanja za najbolje pojedince. Tako je kod veterana najboljim igračem proglašen Ivan Firer, najbolji golman je  Davor Piljek, a najbolji strijelac Luka Kantolić sa šest golova, svi iz pobjedničkog Zagorca KR 1. Kod seniora najbolji igrač je Karlo Frtalj, golman Damir Družinec, a strijelac Filip Merlin sa sedam golova, svi iz pobjedničke ekipe. Pehare i medalje dijelili su načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, predsjednik NS KZŽ Stjepan Merkaš, predsjednik NK Tondach Mario Potočki, te članovi Izvršnog odbora NS KZŽ Velimir Leskovar, Dragutin Tomašković i Tihomir Vančina.

 

REZULTATI:

ZAVRŠNICA SENIORA

osmina finala:

Golubovec

Jedinstvo

2:2 (4:5)

Klanjec

Ivančica

1:1 (1:3)

Đalski

Zagorec VT

2:2 (4:3)

Rudar DZ

Stubica

5:0 bb

Tondach 1

Lobor

6:0

Mladost Z

Inkop

2:2 (8:7)

Rudar M

Pregrada

0:2

Tondach 2

Radoboj

2:2 (4:5)

četvrtfinale:

Jedinstvo

Radoboj

2:2 (4:5)

Ivančica

Pregrada

4:2

Đalski

Mladost Z

2:5

Rudar DZ

Tondach 1

1:1 (1:2)

polufinale:

Radoboj

Tondach 1

1:3

Ivančica

Mladost Z

2:3

za 3. mjesto:

Radoboj

Ivančica

0:3

finale:

Tondach 1

Mladost Z

1:0

 

ZAVRŠNICA VETERANA

osmina finala:

Klanjec

Stubica

1:1 (3:4)

Rudar DZ

Matija Gubec

0:3

Zagorec KR 2

Toplice

4:1

Mladost Z 1

Tondach

3:1

Oroslavje

Pregrada

4:0

Jedinstvo

Radoboj

1:3

Zagorec KR 1

Ivančica

5:1

Petrovsko

Oštrc

2:4

četvrtfinale:

Stubica

Oštrc

4:1

Matija Gubec

Zagorec KR 1

1:6

Zagorec KR 2

Radoboj

1:1 (4:3)

Mladost Z 1

Oroslavje

1:0

polufinale:

Stubica

Mladost Z 1

4:4 (2:1)

Zagorec KR 1

Zagorec KR 2

3:1

za 3. mjesto:

Mladost Z 1

Zagorec KR 2

4:1

finale:

Stubica

Zagorec KR 1

0:6

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook