Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladost Ždralovi testirala Tondach na početku priprema

Tondach se priprema za novu sezonu


U subotu je svoju prvu pripremnu utakmicu za nadolazeću sezonu 4.NL Središte Zagreb "A" odigrao NK Tondach iz Bedekovčine. Gosti su bili  prošlogodišnji prvaci 3.HNL Sjever NK Mladost Ždralovi i jedna od najboljih trećeligaških ekipa koja je prije mjesec dana igrala kvalifikacije za 2.HNL, koji su već 2 tjedna u pogonu s 2 treninga dnevno te su već odigrali jednu prijateljsku utakmicu protiv Slovenskog drugoligaša Rudara iz Velenja te pobjedili 1:0. NK Tondach je u utakmicu ušao nakon tjedan dana priprema te bez 4 standardna igrača (Čehulić, Borovčak, Frančina, Loren Jurina) dok su gosti bili u najjačem sastavu.

Već iz prve ozbiljne akcije gosti zabijaju u 2. minuti utakmice nakon jedne polukontre kada igrač Mladosti sa 8 metara pogađa mrežu Tondacha. Iako su gosti imali veći posjed, domaćin se odlično branio i trkački parirao i do kraja prvog poluvremena više nije bilo rezultatske promjene. U 47. minuti Frtalj koristi nesporazum gostujuće obrane i zabija za izjednačenje. Nažalost veselje je kratko trajalo jer već 5 minuta kasnije gosti kažnjavaju grešku domaće obrane za ponovno vodstvo. U 60. minuti Boronjek je odlično prsima odložio loptu na 12 metara, a udarac Frtalja zaustavlja vratnica. Do kraja utakmice gosti su postigli još dva zgoditka za konačan rezultat 1:4. Na kraju zaslužena pobjeda Mladosti, ali momčad iz Bedekovčine je pokazala da i puno kvalitetnijim protivnicima može parirati. Trener Bartolić je pružio priliku svim igračima. Novi izazovi za Tondach su gostovanja u srijedu u Zaboku i u nedjelju u Donjoj Stubici. Sastav NK Tondach: Družinec, Rafaj, Kralj, Hendija, Horvat, Semenski, Mohač, Bobinec, Frtalj, Jagarčec, Boronjek. Još su igrali: Voloder, Bartolek, Tenšek, Jurina, Prelčec, Svečnjak. U Bedekovčini ne kriju zadovoljstvo omladinskim pogonom iz kojeg se svake sezone seniorskoj momčadi priključuju  perspektivni mladi igrači koji skupljaju iskustvo, marljivo treniraju te će u budućnosti, vjeruju, biti okosnica seniorske momčadi.

Trener NK Tondach, Dragutin Bartolić: "Moram biti zadovoljan prikazanim. Izgubili smo 4:1 no imali smo aktivan rezultat 2:1 do 60. minute gdje smo promašili odnosno pogodili stativu iz lijepo izrađene i pripremljene akcije te umjesto 2:2 gosti kroz par minuta koriste našu grešku i povećavaju rezultat na 3:1. Čista i zaslužena pobjeda gostiju iz Ždralova, a nama preostaje da nastavimo marljivo trenirati i pripremiti se nadolazeće prvenstvo.

Još članaka iz "Sport"

Facebook