Prethodni članak
Sljedeći članak

Četvrtoligaš iz Donje Stubice krenuo u nove pripreme

Renato Jurčec poveo je Stubicu u pripreme za novu sezonu


Nekoć legendarni napadač Dinama, Hajduka i Intera, a danas nogometni kvalitetni nogometni  trener, Renato Jurčec, pokrenuo je prošli ponedjeljak nogometaše Stubice u drugu četvtoligašku sezonu. Na samom početku "prozivke" igračima su se obratili i predsjednik kluba Krešimir Vlajčević, te Tomislav Staniša i Branko Mirt - Menoti. Naravno nakon klupskih čelnika igračima se obratio i sam Jurčec koji im je predočio plan priprema.
Što se tiče igračkog kadra Stubica će za sada sasvim sigurno je biti slabija u odnosu na prošlu sezonu, jer su klub napustili Strabić, Sedak, Đurđek i Koletić, standardni prvotimci i uz Drempetića glavni nositelji igre u prošloj sezoni. Istovremeno su u klub pristigli vratar David Mužina, stoper Nikola Petir, te braća Bosec, Dario i Ivan. Sve redom mladi nogometaši koji se još uvijek nisu do kraja afirmirali. Uz spomenute novopridošle igrače Jurčecu će na dispoziciji biti i: Mihael Lešković, Mihael Mirt, Mihael Korman, Mateo Landripet, Lovro Maček, Sebastijan Kondres, Marko Hegol, Nikola Lešković, Robert Glavač, Jakov Korman, Jurica Bukal, Jasmin Petriško, Mario Landripet. Matej Grabušić, Filip Pirički, Ivan Čekolj, Danijel Glavač, Dario Matuša i Matija Drempetić. Očekuje se da će svima njima 1.8. priključiti i dva kvalitetna brazilska nogometaša.
-Dobio sam zadatak da igramo lijep i kvalitetan nogomet, a istovremeno da afirmiram mlade nogometaše i uložit ću sav svoj trud da u tome i uspijem. Liga će biti jaka, ali očekujem da ova momčad uz 2-3 kvalitetna pojačanja može biti od sredine prema gore. Sve će nam biti jasnije nakon dvije-tri pripremne utakmice. Važno je da kvalitetno i predano treniramo i rezultat neće zostati. Igrat ćemo napadački i u svakoj ćemo utakmici tražiti pobjedu - najavio je novu sezonu Renato Jurčec.

Jurčec je u pripremnom periodu dogovorio osam pripremnih utakmicu. Seriju je Stubica otvorila domaćim remijem (1:1) protiv Inkopa. Stubica je krenula u sastavu: Mužina, Bukal, Petriško, Petir, Grabušić, I. Bosec, Mat. Landripet, Mar. Landripet, D. Bosec, Maček i Hegel. Još su igrali Lešković, Korman, Mirt i Kondres, a Jurčec nije mogao računati na Drempetića, Glavača, J. Kormana i Čekolja, sve standardne prvotimce. Jedini pogodak za Stubicu postigao je Maček, nakon akcije koju su odigrala braća Bosec.
Idući protivnici Stubice biti će Vatrogasac Zdenci (28.7.), Tondach (31.7.), Oroslavje (3.8.), Sutla-Laduč (7.8.), Strmec-Bedenica (13.8), Ravnice (17.8), a upitan je protivnik za "generalku" 22. kolovoza. Prvobitno je to trebala biti Pušča, no čini se da će Pušča u tom terminu igrati kup, pa bi protivnik Stubice mogao biti neki županijski prvoligaš.


Još članaka iz "Sport"

Facebook