Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladost u drami do vrlo važne pobjede

1. ŽNL 25. kolo: Mladost Marija Bistrica – Oroslavje 1:0


U 25. kolu 1. zagorske nogometne lige Mladost je u Mariji Bistrici dočekala Oroslavje. Bila je to izravna borba za opstanak, jer i jedni i drugi u utakmicu su ušli sa po 28 bodova, koliko su imali i Jedinstvo i Radoboj, a jedna od te četiri ekipe pridružit će se Zagorcu VT, sljedeće sezone u 2. ŽNL.

Ščuric za važno vodstvo

Prvi su do prilike stigli domaćini i to već u trećoj minuti, kada Roberto Pavetić pokušava s desne strane, ali njegov udarac odlazi od bloka u korner. U petoj minuti na drugoj strani Davor Iskrić puca s desne strane, ali preko gola. U 10. minuti korner za domaćine, nakon kojega Jurica Ščuric puca glavom, ali od bloka u korner. U 23. minuti Pavetić je odlično na lijevoj strani prošao trojicu, no ipak je zaustavljen od četvrtog igrača, ali se lopta odbila do Darija Frajtaka, koji puca sa 20 metara, no golman Matija Horvat brani. Na drugoj strani u 26. minuti Iskrić puca sa 18 metara, malo pored gola. U 30. minuti novi pokušaj Ščurica glavom sa 10 metara, ali pored gola, a u istoj minuti na drugoj strani Manuel Frinčić puca sa 20 metara preko gola.

U 37. minuti gosti uzimaju loptu na centru, ona dolazi do Frana Nasića, koji puca sa 13 metara iskosa, ali Mateo Jankavić na golu domaćina brani. I onda u 43. minuti nakon kornera Mladost dolazi do vodstva. Ubacio je Matija Čukman a glavom je sa par metara pogodio Ščuric. Tako Mladost MB na odmor odlazi sa jako vrijednih 1:0.

Domaćini zadržali vodstvo za super važnu pobjedu

Nastavak je počeo sa dva udarca, po jedan na svakoj strani, odmah u 46. i 47. minuti. No, niti Iskrić niti Pavetić nisu bili precizni. U 54. minuti lopta je ubačena iza obrane gostiju, sami su bili Pavetić i M. Čukman, a sudac Kožar maše zaleđe, uz veliko negodovanje domaćina. U 58. minuti Iskrić ima vrlo dobru poziciju za udarac glavom sa osam metara, ali puca preko gola. U 61. minuti Goran Mihovljanec puca za goste sa 18 metara, a Jankavić uz malo problema brani. Oroslavje stišće sve više, pa u 63. minuti Iskrić odlično reagira glavom na okomito ubacivanje i pogađa stativu. U 68. minuti dvije odlične prilike za domaćine. Prvo su odličnu akciju odigrali Valentin Mesar i Jurica Čukman, ali povratna lopta je zapela u prometu. Nakon toga M. Čukman je dobio loptu na 18 metara u vrlo dobroj poziciji ali puca preko gola. U 70. minuti Iskrić je zaboravljen na osam metara, ali pogađa stativu.

U 78. minuti Oroslavje je zabilo ali radost je kratko trajala. Nakon ubačene lopte pred gol i prijenosa netko je iz gužve glavom zabio gol, no sudac Filko sudi zaleđe. Ovaj puta žale se gosti. U 82. minuti J. Čukman se našao u sjajnoj situaciji na 18 metara, ali mu lopta bježi i udarac nije opasan. U 85. minuti Kristijan Starešina se okrenuo u kaznenom prostoru i pao nakon potencijalnog kontakta. Gosti traže penal, no sudac Sokolić samo odmahuje. U 86. minuti Pavetić ima priliku sve riješiti, prolazi s lijeve strane u kazneni prostor i gađa uz stativu, ali lopta prolazi malo pored nje, s vanjske strane. U 90. minuti Matej Grabušić iz slobodnjaka sa 25 metara iskosa pogađa prečku. U prvoj minuti nadoknade Pavetić je opet sam izašao na Horvata, odlučio se na lob, ali loše i Horvat hvata loptu. Do kraja većih prilika nije bilo, i tako u nastavku, iako je moglo pasti 4-5 golova, na kraju nije pao ni jedan i Mladost MB dolazi do vrlo važne pobjede, u borbi za opstanak. Bježi sad tri boda Oroslavju i ima bolji međusobni skor, pa joj je u zadnja dva kola dosta jedna pobjeda za opstanak, ili naravno poraz Oroslavja.

1. ŽNL, 25. kolo

MLADOST MB – OROSLAVJE  1:0  (1:0)

SUCI:  Sokolić, Kožar, Filko; GLEDATELJA: 100

STRIJELAC: 1:0 Ščuric 43'

MLADOST MB: Jankavić, Šagud (75' Milički), Poljak, M. Pisk, Ščuric, J. Čukman, M. Čukman, Mesar, Frajtak, Pavetić, Hegol (90+4' Bajs); trener: Siniša Matok  

OROSLAVJE: Horvat, M. Grabušić, Krajcar, Iskrić, Nasić,  Pišković, Hursa (46' Jambrešić), Leuštek, Ptiček (16' Frinčić), Mihovljanec (67' Šantek), E. Grabušić (46' Starešina); trener: Nikola Lešković

Još članaka iz "Sport"

Facebook