Prethodni članak
Sljedeći članak

Matija Gubec proslavio naslov i povratak u Prvu zagorsku ligu

Velika fešta u Gornjoj Stubici


U srijedu je objavljeno kako se ipak neće igrati planirano doigravanje u 2. zagorskoj nogometnoj ligi. Klubovi koji su izborili to doigravanje sami su izašli sa takvim prijedlogom, a glavni ''krivci'' za to dolaze iz Gornje Stubice, gdje se u proljeće poklopila sinergija uprave, igrača i mladog trenera, nekad velikog igrača Nenada Jakopca. Njegova se ekipa NK Matija Gubec 'prošetala' u proljeće 2. ŽNL i na kraju, uz samo jedan proljetni poraz stigla nakon 22 redovna kola do 11 bodova prednosti.

Sve je dakle bilo jasno, pa je došlo do suglasja klubova i stručne službe Saveza nisu imale izbora nego prihvatiti stanje. A to je značilo da Matija Gubec mora primiti pehar i proslaviti naslov nakon završene sezone. Za tu je prigodu organizirana prijateljska utakmica unutar kluba, seniora protiv kombinirane ekipe veterana i kadeta. No, važnije dio bila je proslava sasvim zasluženog naslova. Pehar je predao Predsjednik Stručne komisije i povjerenik za određivanje sudaca NS KZŽ Božidar Smrekar, u pratnji tajnika NS KZŽ Juraja Sirovca. Također Antun Strjački primio je pehar za najboljeg strijelca.

Antun Strjački

Za komentar smo zamolili trenera Jakopca, koji je odmah na početku krenu sa zahvalama. ''Zahvaljujem i čestitam igračima, upravi kluba na čelu sa predsjednikom Jasminom Krizmanićem, dopredsjedniku Vladimiru Haramusteku i tajniku Valentinu Sekalcu na ostvarenom rezultatu i plasmanu u 1. ŽNL, te ukazanom povjerenju meni kao treneru. Također, veliko hvala navijačima NK Matija Gubec koji su bili naš 12. igrač tokom cijele sezone i vjerovali u nas.'' – započeo je Jakopec i osvrnuo se na cijelu sezonu. ''Nakon teškog razdoblja, situacije sa igračima i ispadanja iz prve u drugu županijsku ligu, sve lađe  su potonule svima u klubu. Jedini koji su vjerovali u ponovni uspjeh kluba gore su navedeni ljudi kao i ja koji sam klub preuzeo u najtežim trenucima. Sa igračkim kadrom nismo išli previše u širinu već smo se bazirali na naše domaće dečke iz Gornje i Donje Stubice, te što bliže nama. Praktički smo počeli i završili sezonu sa 14-15 igrača.'' – kaže Jakopec.

''Sam početak prvenstva nismo dobro krenuli i odmah nas je spustio na zemlju poraz od Vatrogasca u prvom kolu, poraz u 4. kolu od Toplica i 5. kolu remi protiv Đalskog u gostima. Pošto su to bili početci i uigravanje, igrači su vjerovali u uspjeh. Iako sam ja u tim trenucima bio malo skeptičan probudili smo momčad te je uslijedilo deset pobjeda u nizu. Žao mi je zbog kiksa u Mihovljanu, gdje jednostavno nije bio naš dan za napadače. Nastavili smo u istom ritmu te zadnja četiri kola odradili rutinski sa isto toliko pobjeda. Sezonu smo završili sa fantastičnih 49 bodova uz gol razliku +42 gola (59 postignutih i samo 17 primljenih pogodaka).

kapetan A. Bačani, trener N. Jakopec, najbolji strijelac A. Strjački

Kako je bilo prema planu doigravanje prva četiri kluba, ali praktički bodovno gotovo nas se nije moglo dostići, zahvaljujem klubovima NK Vatrogasac, NK Sloga i NK Mladost Belec na dopisu i NSKZŽ da se play off ipak otkaže.'' Jakopec nije zaboravio ni na čestitke i zahvale. ''Čestitam najboljem strijelcu lige Antunu Strjačkom sa 19 pogodaka i našem kapetanu Andriji Bačani na 17 pogodaka te ostalim klubovima na fer i korektnoj igri tijekom sezone.''. Potom se osvrnuo i na sljedeću sezonu. ''U idućim danima u planu je sastanak sa igračima i upravom te je plan naravno da sve igrače zadržimo u našem klubu. Također, moramo se pojačati sa 3-4 igrača kako bi bili konkurentni u 1. ŽNL.

Naravno, o tome će više računa voditi Uprava na čelu sa predsjednikom. Osobno smatram da klub NK Matija Gubec zaslužuje biti u 1. ŽNL i uz podršku svih i moje ambicije možemo još puno toga pokazati.'' – rekao je Jakopec i završio sa još jednom zahvalom: ''Za kraj, zahvaljujem se Zagorskom listu na pažnji i kontaktu i ispričavam se ako sam koga zaboravio spomenuti.'' Čestitke NK Matija Gubec na više nego zasluženom naslovu, a već na jesen čeka ih još teži posao, a to je borba u ligi 10 Prve zagorske nogometne lige. 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook