Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladost se pobjedom oprostila od sezone

30. kolo IV. NL-središte-skupina A, MLADOST ZABOK - Odra 3:2


Nakon razočaranja u vidu poraza poslije izvođenja jedanestearaca u finalu kupa od Gaja, Mladost je u posljednjem kolu IV. NL središte-skupina A na svom travnjaku pobjedila Odru rezultatom 3:2. Zanimljivo je da su se isti takmaci našli i na kraju prošle sezone u Zaboku, a rezultat je pogađate bio 3:2.

Prvi udarac u okvir uputili su gosti već u 2. minuti, točnije učinio je Bundek, ali Mihovilić je siguran. Domaći prvi puta prijete nakon kombinacije Vojakovića i Vedriša koji puca mlako u vratara Naglića. Minutu kasnije iz daljine pokušava Kljujev, no bez problema za Mihovilića. U 14. minuti Turk pronalazi dugom loptom Vojakovića na desnoj strani i ubacuje se na povratnu preko cijelog travnjaka, ali u odsutnom trenutku ponestaje mu snage i puca u blok iz dobre pozicije. Osam minuta kasnije Vedriš dobro pronalazi Krajačića koji prvo puca u blok nogom, a onda pokušava i glavom, ali puca preko gola. I onda u 25. minuti u kaznenom prostoru gostiju srušen je Koletić, a sudac Kumpar pokazuje na "bijelu točku". Loptu uzima Vedriš i puca u desnu stranu, Naglić čita, ali udarac je prejak i domaći vode s 1:0. Minutu kasnije na drugoj strani efektno iz daljine pokušava Kljujev, ali puca preko gola.

Raspoloženi Koletić odlično puca u 32. minuti, no Naglić odbija njegov udarac u korner. Novi kazneni udarac za domaće u 35. minuti. Dijanić je sapleo Vedriša, a Kumpar odmah dosudio kazneni udarac. Ovaj puta izvođač je Krajačić koji puca lijevo, Naglić ponovno čita, ali i ovaj udarac je prejak i Mladost vodi s 2:0. Nakon kornera s desne strane u 39. minuti kojeg je izveo Luter, Kovačić pokušava efektno petom, ali Hrastinski izbija u korner. I onda u 44. minuti Dijanić odlično ubacuje s desne strane, Gudelj dobro puca, Mihovilić krajnjim naporom odbija, no lopta dolazi do Kljajića koji preciznim dijagonalom iz kosa s desne strane smanjuje na 2:1. Isti je igrač zamalo minutu kasnije vratio stvari na početak, no s dva metra udaljenosti puca pokraj gola.

Mladost je aktivnija početkom nastavka. Prijeti prvo Hrastinski u 48., pa Šoštar minutu kasnije, zatim dva puta Vojaković u 53. i 54. no svi su ti udarci bili neprecizni. Gosti prvi puta prijete preko Turkovića u 59. no Mihovilić lako brani njegov udarac. Prekrasna akcija domaćih u 64. minuti urodila je pogotkom za 3:1. Vojaković je odlično otvorio Vedriša na lijevoj strani, ovaj još bolje osvojio prostor i servirao upotrebljivu loptu za Koletića koji s ruba kaznenog prostora preciznim prizemnim udarcem pogađa mrežu za 3:1. U 75. minuti Hrastinski odlično ubacuje s desne strane za Iskrića, ali njegov udarac glavom brani Naglić. U 81. prvo iz daljine pokušava Šoštar na jednoj, pa Kljajić na drugoj strani, no obojica su neprecizni. Tri minute kasnije Vojaković priprema dobru priliku Tisaniću, no ovaj ne pogađa cilj. Minutu prije kraja regularnog dijela utakmice Kljajić odlično pronalazi Lutera koji preciznom dijaganalom postavlja konačnih 3:2. Do kraja utakmice nije bilo više prilika ni za jednu ni za drugu momčad.

Zabočani su ipak uspjeli napredovati za jednu poziciju u zadnjem kolu i nakon što je Golubovec izgubio kod kuće od Prečkog popeti si na  peto mjesto na kraju sezone.

MLADOST ZABOK - ODRA 3:2 (2:1)

ZABOK: ŠRC Zaseka, GLEDATELJA: 50, SUCI: Kumpar, Sokolić i Filko.

STRIJELCI: 1:0 Vedriš 25' (11m), 2:0 Krajačić 35' (11m), 2:1 Kljajić, 3:1 Koletić 64', 3:2 Luter 89'.

MLADOST ZABOK: Mihovilić, Vedriš, Kotarski (36' Hrastinski, 76' Tisanić), Turk, Vojaković, Krajačić (69' Iskrić), Tarle, Bezjak (83' Ocvirek), Koletić (76' Tumpić), Žugec. TRENER: Ivan Zubić

ODRA: Naglić, Kljujev (81' Komšić), Filipović, Gudelj, Luter, Bundek (73' Adžaga), Turković, Kljajić, Dijanić (46' Jocopulos), Bačurin. TRENER: Ivan Milas

Još članaka iz "Sport"

Facebook