Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladost na kraju peta

Komentar sezone NK Mladost Zabok u IV. NL-središte skupina A


Zabočani su s velikim ambicijima krenuli u polusezonu IV. NL-središte skupina A. Spominjao se čak i napad na vodeći Dinamo OO i plasman u III. HNL-središte, no Zabočani nisu bili na razini jeseni, pa su se s trećeg mjesta na polusezoni, na kraju sezone spustili na peto mjesto.

Mladost je u proljeće ušla s kapitalom od 29 bodova, omjerom od devet pobjeda, dva remija i četiri poraza s gol razlikom 32:17. Na kraju sezone Zabočani su imali 49 bodova uz omjer od četrnaest pobjeda, sedam remija i devet poraza uz gol-razliku 49:35. To znači da je Mladost na prolljeće osvojila samo 20 bodova, uz po pet pobjeda, remija i poraza i gol-razliku 17-18. Znatlno lošije od proljeća, što ih je i koštalo boljeg plasmana na kraju.

Zabočani se nisu ni uspjeli nametnuti kao "gazde" u Zagorju. U pet zagorskih  derbija od mogućih petnaest osvojili su samo pet bodova. U čak šest utakmica Mladost nije postigla ni pogodak, pa je iz aviona vidljiv problem ove momčadi - neefikasnost.

Napadači su potpuno zakazali na proljeće. Krajačić, Iskrić, Vojaković i Tumpić nisu postigli ni pogodak cijelo proljeće. Umalo je na tom učinku ostao i Koletić, no on je zadnje kolo uspio postići dva pogotka Odri. S tako sterilnim napadom bolje se nije moglo. Najveće konstante ove momčadi na proljeće bili su Vedriš i Turk, solidnim se pojačanjem pokazao i Bezjak, no najveći dobitak je svakako mladi Karlo Žugec koji bi mogao biti rješenje na stoperskoj poziciji za dulje vrijeme. Zabočane su poremetile ozljede Deaka i Poljaka, a veći dio sezone pauzirao je i Hrastinski koji u samoj završnici pokazao da nije zaboravio zabijati. Nema se što zamjeriti ni vratarima, pogotovo Mihoviliću, solidan je bio i Martinec, no i on se na kraju ozlijedio.

Proljetni dojam spasio je nastup u županijskom kupu. Tu su Zabočani u polufinalu napravili podvig i usred Krapine izbacili Zagorec rezultatom 1:2, da bi u finalu bili poraženi od Gaja rezultatom 5:4 poslije izvođenja jedaneasteraca nakon što je u regularnom dijelu utakmice bilo 0:0.

Mladost je financijski i organizacijski sve stabilnija, uskoro se kreće i s gradnjom umjetne trave, no i ova će momčad trebati ozbiljan remont ako želi krenuti prema trećoj ligi, gdje joj je i mjesto.

Za sada je momčad napustio trener Ivan Zubić, kojemu treba skinuti kapu za predani rad. Svoje mjesto pod suncem tražit će kao pomoćni trener Mati Neretljaku u Rudešu. Neće biti ni najboljeg igrača protekle sezone, Matija Vedriša, koji će karijeru nastaviti u Dinamu OO. Novi trener je Kristian Mitrečić kojeg ćeka težak posao da prvo "počisti" svlačionicu, a potom i napadne sam vrh ljestvice. On je optimističan i vjeruje da to može učiniti.

Rezultati Mladosti u proljetnom djelu sezone:

16. kolo: Prečko - MLADOST ZABOK 1:1 (Vedriš)

17. kolo: MLADOST ZABOK - Straža 2:2 (Poljak, Peček (ag))

18. kolo: Slunj - MLADOST ZABOK 0:2 (Poljak, Pavić)

19. kolo: MLADOST ZABOK - Blato 2:0 (Bezjak, Turk)

20. kolo: Tondach - MLADOST ZABOK 1:0

21. kolo: MLADOST ZABOK - Stubica 0:0

22. kolo: Zagreb - MLADOST ZABOK 1:0

23. kolo: MLADOST ZABOK - Špansko 3:0 (Vedriš, Turk 2)

24. kolo: Polet SK - MLADOST ZABOK 4:0

25. kolo: MLADOST ZABOK - Golubovec 0:1

26. kolo: Brezovica - MLADOST ZABOK 3:0

27. kolo: Duga Resa - MLADOST ZABOK 1:1 (Turk)

28. kolo: MLADOST ZABOK - Dinamo OO 2:2 (Hrastinski, Vedriš)

29. kolo: Klanjec - MLADOST ZABOK 0:1 (Hrastinski)

30. kolo: MLADOST ZABOK - Odra 3:2 (Vedriš, Koletić 2)

Klupska lista strijelaca

11 Matija Vedriš

 5 Stjepan Poljak

 4 Chrisitan Borac, Davor Iskrić, Nikola Krajačić, Patrik Turk

 3 Karlo Hrastinski

 2 Luka Tarle, Karlo Vojaković, Moreno Koletić

 1  Hrvoje Bezjak, Marko Deak, Ivo Pavić, Karlo Tisanić, Juraj Tumpić,

Još članaka iz "Sport"

Facebook