Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladost dočekuje Stubicu u zagorskom derbiju četvrte lige

U zagorski derbi domaćin ulazi s devete, a gost s osme pozicije

  • Ivan Zubić ( trener NK Mladost) i Zlatko Koletić (trener NK Stubica)

    Ivan Zubić ( trener NK Mladost) i Zlatko Koletić (trener NK Stubica)


Sutra na nedjeljnoj "matineji" u 10 sati će u Zaboku u zagorskom derbiju snage odmjeriti domaća Mladost i Stubica. Utakmica se igra u sklopu 30. kola IV. NL-središte Zagreb. Po svemu sudeći bit će to još jedan "praznik" nogometa, kao što je i bila utakmica polufinala kupa između Stubice i Golubovca u srijedu.

U zagorski derbi domaćin ulazi s devete, a gost s osme pozicije. Zabočani čak imaju i više postignutih i manje primljenih pogodaka, no Stubičanci su upisali dvije pobjede više, jedanaest naspram devet domaćina.

Jesenas u Donjoj Stubici vrlo uzbudljiva i kvalitetna utakmica završena je rezultatom 3:2. Domaći su poveli 3:0 golovima Strabića, Čekolja i Drempetića iz kaznenog udarca, a onda je s dva pogotka stvari malo zakomplicirao Dlesk, no bodovi su zasluženo ostali u Donjoj Stubici. U odnosu na tu utakmicu sastavi će biti dosta promijenjeni. Na vratima Stubice neće biti Pušec, a nema ni ozlijeđenog Leškovića, kao ni Bukala.

Mladostašima u odnosu na tu utakmicu najviše fali prvi strijelac Dlesk koji je sreće pronašao u Križevcima, nema ni Kolara koji je video-analitičar u omladinskom pogonu Dinama, klub je napustio Imširović, a nažalost zbog ozljede nema ni kapetana Deaka. Mladost je na proljeće ponajviše dobila dovođenjem Poljaka i Borca, a Stubica dovođenjem vratara Đurđeka i povratkom Roberta Glavača nakon ozljede.

Prednost domaćina mogla bi biti i velika potrošnja Stubice u utakmici protiv Golubovca, no ovo su utakmice za prestiž u kojima igrače ne treba posebno motivirati.

- Respektiramo Stubicu, ali želimo seriju remija prekinuti pobjedom i uzvratiti našem sutrašnjem protivniku za jesenski poraz - izjavio nam je trener Mladosti, Ivan Zubić.

-Mi smo sigurni na tablici i želimo što viši plasman. Nažalost kadar nam je malo sužen zbog ozljeda, bit će teško no skupit ćemo se i idemo u Zaboku po pobjedu - riječi su Zlatka Koletića trenera Stubice.

Još članaka iz "Sport"

Facebook