Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladi sportaši iz Pregrade putuju na Državnu završnicu Sportskih igara mladih u Rijeku


Sportski tereni Osnovne škole Janka Leskovara Pregrada uz odličnu navijačku atmosferu, igru i zabavu bili su poprište velikog sportsko-edukativnog Telemach Dan sporta. Poticanje na sportski način života, inkluziju, toleranciju i druženje kod djece i mladih već 28 godina na agendi je Plazma Sportskih igara mladih. Natjecanja u graničaru i atletici već se treću godinu održavaju u sklopu Telemach Dana sporta, graničar je i ove su sezone među najpopularnijim disciplinama Igara. Najbolje ekipe i atletičari putuju krajem srpnja u Rijeku na veliku Državnu završnicu.

Mlade sportaše u Pregradi podržali su predstavnica grada Pregrade Nikolina Šoštarić Tkalec, ravnateljica škole domaćina Zdravka Žiger, ravateljica Srednje škole Pregrada Vilmica Kapac, ravnateljica DV Naša radost Natalija Vrhovski i David Burburan, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih.
Svečani program započeo je nastupom navijačke skupine Leadersice, višestruke državne prvakinje i sudionice ovogodišnjeg Europskog prvenstva u Chearleadingu, a predstavnici Crvenog križa grada Pregrade podučavali su djecu pružanju prve pomoći.

„Draga djeco pozdravljam vas u ime gradonačelnika Marka Vešligaja, želim vam da se zabavite i osvojite put na Državnu završnicu u Rijeku. Grad Pregrada će nastaviti ulagati u sportsku infrastrukturu da kao i do sada imate priliku sudjelovati u što više sportskih aktivnosti.“ Izjavila je Nikolina Šoštarić, viša referentica za opće poslove i društvene djelatnosti grada Pregrade.

Ispred Plazma Sportskih igara mladih prisutne je pozdravio David Burburan, direktor natjecanja: “Prekrasno je što ste se okupili u ovolikom broju i što ste prepoznali Telemach Dan sporta kao priliku da se družite, igrate i natječete. Nastavit ćemo se truditi da kroz Plazma Sportske igre mladih djeca i mladi imaju priliku rast i razvijati se kroz sport i druženje. Zabavite se danas, budite fer prema svojim suigračima i protivnicima, i s nestrpljenjem očekujemo susret na Državnoj završnici u Rijeci.“

Svečani program Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje koju je donjela mlada rukometašica Jana Cerovečki. Djeca su se natjecala u atletici i graničaru u dvije kategorije 2013. godište i mlađi te 2015. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju.

Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa Drugi A jedan u kategoriji 2015. godište i mlađi te ekipa Opaka šestica u kategoriji 2013. godište i mlađi. Dok su najbrži trkači 2013. godište i mlađi Laura Ivanjko i Jan Krivec, a u kategoriji 2015. godište i mlađi Rafaela Hercigonja i Marko Lončar koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.
Ovogodišnji Telemach Dan sporta nakon Siska posjetit će sve županije u Hrvatskoj, i održati ukupno 29 sportsko-edukacijskih evenata. Projekt je koncipiran na temelju sportskih igara, natjecanje stavlja u drugi plan a potiče druženje, toleranciju i inkluziju.

Plazma Sportske igre mladih, osim promoviranja sporta i sportskog načina života, zalažu i za fair play navijanje. Važnost podržavanja svih natjecatelja, korektno navijanje i druženje na sportskim terenima ove godine zaokružili smo i posebnom nagradom za najbolje navijače i navijačice.
Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, PAKET24 Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, FIDE turnir u šahu, graničar i atletika).
U 28. sezoni Plazma Sportske igre mladih samo u Hrvatskoj okupit će više od 110.000 djece i mladih.

Još članaka iz "Sport"

Facebook