Prethodni članak
Sljedeći članak

Naša Zagorka sutra napada dva pojasa: 'Ovo je borba na sve ili ništa. Ako izgubim, to je to'


Boksačica Ivana Habazin iz Zlatara sutra u Zagrebu ima najveći meč karijere. U KC Dražen Petrović 34-godišnja hrvatska boksačica borit će se protiv Mađarice Kinge Magyar za pojaseve svjetske prvakinje u velteru po WBC-u i privremene prvakinje prema WBA organizaciji.

Habazin se trebala boriti protiv Jessice McCaskill, za WBC, WBA, IBO i The Ring pojaseve, ali Amerikanka je odbacila tu borbu i dogovorila meč s Lauren Price, protiv koje će braniti tri pojasa, a WBC-ov je morala prepustiti pobjednici subotnje borbe u Zagrebu.

"Meni je ovo borba na sve ili ništa, ne mogu stalno prolaziti istu priču jer je sve teže", rekla je Habazin na press-konferencije poslije vaganja, piše Index. "Ova pobjeda bila bi mi odskočna daska i promijenila mi egzistenciju, a ako izgubim, to je to."

Iza nje ne stoji niti jedna televizija niti veliki promotori te je cijela organizacija praktički spala na nju, agenta Charlesa Muniza i nekolicinu sponzora. Ipak, zahvaljujući njoj, u Zagreb je stigao najveći boksački meč u Hrvatskoj u povijesti.

"Ovo je najveći meč u profesionalnom boksu, uključujući boksače i boksačice, koji je ikad u Hrvatskoj održan jer na stolu su pojasevi iz dvije najrenomiranije organizacije", rekao je Harry Gorian, glavni tajnik Hrvatskog saveza profesionalnih boksačkih sportova.

Habazin u karijeri ima omjer 21-5, ali u svojoj velter kategoriji izgubila je samo dva meča, posljednji još 2014. u borbi za ujedinjenje titula protiv Cecilije Braekhus. Tada je bila prvakinja prema IBF verziji, a 2018. je osvojila i IBO-ov pojas u srednjoj kategoriji.

Još članaka iz "Sport"

Facebook