Prethodni članak
Sljedeći članak

Mlađi pioniri Radoboja jesenski su prvaci skupine B

Sjajna generacija dječaka u Radoboju


Prije tri godine Danijel Klasić okupio je u Radoboju sjajnu generaciju dječaka, a onda se svojski primio posla i napravio je generaciju koja dominira. Prvo su dominirali u konkurenciji zagića, potom u konkurenciji limači, a sada su u konkurenciji mlađih pionira postali jesenski prvaci skupine B, a bilo bi pravo čudo da i na kraju lige ne budu prvaci. U 12 odigranih utakmica mlađi pioniri Radoboja ostvarili su jednaki broj pobjeda uz gol razliku 104:5. Ova impresivna gol razlike najbolje govori o kakvoj se momčadi radi.

Prvi strijelac ove momčadi, ujedno je i trenutno drugi strijelac cijele lige Emil Oraić Fazlić koji je postigao 31 gol. Jan Gluhak pridružio je 20 golova, Roko Hrvoj 10, Lukas Hlebec 7, Tino Kiseljak i Leo Košutić po 6, Luka Dunaj 4, Adrijan Veseljak 3, Matija Dlesk, Goran Kamenečki, Mihael Puljko, Filip Šalković po 2, dok je Lovro Krleža postigao jedan zgoditak.

-Ova ekipa je na okupu preko tri godine, a čine ju klinci iz općine Radoboj. U ekipi je 14 klinaca 2009., četiri ih je 2008., a dvoje 2010. godište. Ovi su dječaci posljednje tri godine konstantno u vrhu nogometa u svojoj generaciji i osvojili su preko 20 medalja i pehara na raznim turnirima u tom razdoblju. Generacija u koju NK Radoboj polaže najviše nade da će postati prvakom županije, a kasnije u budućnosti biti kostur seniorske momčadi - riječi su Danijela Klasića, trenera ove sjajne momčadi.

Pod njegovim strućnim vodstvom ovaj lijepi uspjeh ostvarili su slijedeći dječaci: Filip Šalković, Emil Oraić Fazlić, Mateo Fruk, Stjepan Ferk, Goran Kamenečki, Lukas Hlebec, Roko Hrvoj, Dorian Smrekar, Jakov Risek, Jan Gluhak, Tino Kiseljak, Adrian Veseljak, Matija Dlesk, Luka Dunaj, Leo Košutić, Lovro Krleža, Patrik Draganić, Mihael Puljko, Tin Draganić i Borna Petek. Uz ovakve dječake i uz ovakvog trenera za budućnost nogometa u Radoboju nema straha.

Još članaka iz "Sport"

Facebook