Prethodni članak
Sljedeći članak

Večeras igraju Hrvatska – Švedska, Dalić odabrao golmana, Vida i Brozović ne igraju

Utakmicu možete pratiti na Nova tv i gol.hr-u.

  • Marko Prpic/PIXSELL

    Marko Prpic/PIXSELL


Hrvatska danas od 20:45 igra odlučujuću utakmicu kod Švedske u Ligi nacija, a u slučaju poraza zakomplicirala bi svoj ostanak u elitnoj skupini.

Bod bi održao Švedsku na postojećoj distanci, a pobjeda omogućila rasterećenu igru Hrvatske protiv Portugala na Poljudu sljedećeg utorka. U poluvremenu utakmice između Turske i Hrvatske doznalo se da koronavirus u hrvatskoj reprezentaciji ima Domagoj Vida, a sada se na popisu našao i Marcelo Brozović, javlja Index.hr.
Uz Brozovića, pozitivan je još jedan član šireg stručnog stožera reprezentacije. Rezultati testiranja stigli su večer prije susreta petog kola Lige nacija u Solni između Švedske i Hrvatske.

Kod Šveđana je jučer potvrđeno kako koronavirus ima igrač Rubina iz Kazana Carl Starfelt, a pred dva dana su naši sutrašnji domaćini ostali bez izbornika Jannea Anderssona, koji je također bio pozitivan. Utakmica ipak nije upitna sve dok reprezentacije imaju 13 dostupnih igrača.


Izbornik Zlatko Dalić najavio je meč u Stockholmu za koji je odlučio da će se na vrata reprezentacije vratiti Dominik Livaković, koji se oporavio od koronavirusa.
"Došli smo odigrati dobru utakmicu i ostati u Ligi nacija. Dosta nam je bod, ali nećemo igrati na bod. Neće nam biti lako ni ugodno, situacija je takva kakva je. Bit će teško, ali vjerujem u svoju ekipu i našu igru, vjerujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat", rekao je izbornik u uvodu pa ponovio kako Hrvatska neće igrati na bod.

"Ne igramo na jedan bod. Ako budemo igrali na bod, izgubit ćemo", rekao je švedskim novinarima pa priznao da su u Zagrebu Šveđani bili bolji od Hrvatske u utakmici koju su svjetski viceprvaci dobili 2:1, prenosi Index.hr
Utakmicu možete pratiti na Nova tv i gol.hr-u.

Još članaka iz "Sport"

Facebook