Prethodni članak
Sljedeći članak

Ivica Mlinarić zbog teške ozljede oprostio se od aktivnog igranja nogometa

Na domaćoj utakmici protiv Inkopa Jedinstvo se oprostilo od svog kapetana

  • Ivica Mlinarić i predsjednik Jedinstva Ivica Požgaj

    Ivica Mlinarić i predsjednik Jedinstva Ivica Požgaj


Simbolično u drugoj minuti utakmice I. ŽNL KZŽ između Jedinstva i Inkopa (koju je Jedinstvo dobilo s 5:0) od aktivnog se igranja nogometa oprostio dugogodišnji kapetan Jedinstva, Ivica Mlinarić, za prijatelje Veki, koji je u svojoj karijeri na leđima nosio dres s brojem 2. Mlinarić je u igri proveo dvije minute, a zatim je izašao iz igre i kapetansku traku predao Matiji Dragčeviću. Šteta je što se zbog okolnosti oko pandemije korona virusa ovaj oproštaj dogodio bez prisustva gledatelja.

Ovaj iznimno kvalitetni nogometaš 95% svoje karijere proveo je u svom matičnom klubu, za kojeg je odigrao petstotinjak utakmica, a posljednjih je sedam sezona nosio kapetansku traku i bio primjer suigračima i mladim naraštajima. Sa svoje 32 godine očekivao je da će barem još dvije-tri godine biti na dispoziciji voljenom klubu, ali ozljede su učinile svoje. Ivica je bio i odličan hakler, a upravo je na posljednjoj "Zagorskoj zipki" ozlijedio križne ligamente desnog koljena. U dogovoru sa svojim liječnikom nije išao na operaciju, trenirao je po posebnom programu i sve je to dobro funkicioniralo do srpnja i prve pripremne utakmice Jedinstva kada je Mlinarić ozlijedio lateralne i kolatarelne ligamente desnog koljena, kao i menisk. Tu je nažalost priči bio kraj.

-Ne mogu više ni normalno hodati, nažalost šepam i čekam operaciju. Zbog okolnosti oko korona virusa teško je doći na red za operaciju, a meni bi trebao i jednogodišnji oporavak, s time da imam već skoro četiri mjeseca pauze. U ovim okolnostima nije bilo realno da se vratim nogometu i teška srca odlučio sam se za kraj aktivnog igranja nogometa - izjavio nam je Ivica Mlinarić.

Predsjednik Ivica Požgaj u ime cijelog kluba darivao je Mlinarića zahvalnicom i prigodnim poklonom. Oproštaj je bio dirljiv, suze se nisu mogle sakriti.
-Teško sam podnio činjenicu da više neću aktivno igrati nogomet. Od srpnja nisam mogao skupiti snage da dođem na igralište i pogledam utakmicu. Poziv na službeni oproštaj jednostavno nisam mogao odbiti. Hvala svima u klubu na ovom emotivnom oproštaju, Jedinstvo će zauvijek imati veliki dio mog srca - emotivan je Mlinarić.

U omladinskom stažu Mlinarić je uz Jedinstvo branio boje Zagorca i Varteksa. Redovno je selekcioniran u sve selekcije županije i središta. S nepunih 16 godina debitirao je za Jedinstvo u seniorskom nogometu. S 18 godina prelazi u zabočku Mladost gdje je odigrao samo četiri utakmice, gdje je prvi puta teže ozlijedio desno koljeno, pa je morao pauzirati više od godinu dana. Nakon toga se vraća u matično Jedinstvo, koje više nikada nije napuštao, iako je stalno bio meta brojnih županijskih klubova, no ostao je vjeran sebi i Jedinstvu. U juniorskim danima znao je igrati i stopera i desnog bočnog, no cijelu je seniorsku karijeru proveo na poziciji zadnjeg veznog igrača. Mlinarić je bio igrač fine tehnike, vrlo brz i spretan s loptom, a nerijetko je znao postići i pogodak. Svojim je igrama i pristupom ostavio dubok trag u svom voljenom klubu.
-Žao mi je što je ovako završilo, ovom teškom ozljedom i ne želim da se nitko od nogometa oprosti na ovaj način. Da mogu ponovno birati svoj put opet bi odabrao Jedinstvo koje je odlična sredina, puna dobrih nogometaša i dobrih ljudi. Uživao sam igrajući za ovaj klub. Ponosan sam na svoje igre i na činjenicu da sam bio kapetan u momčadi kakvo je Jedinstvo - završio je Mlinarić.

Odlasi na igralište za sada su mu još uvijek emotivno preteški. Tu mu nažalost nije i jedini problem, muči ga i to što mu je trenutno desna noga zbog ozljede kraća 1 centimetar i ne može normalno hodati, već šepa. Sve više pate i leđa. Mlinarić je trenutno samo preokupiran poslom voditelja proizvodnje u Lacuni. O trenerskom poslu trenutno ne razmišlja, ali kad se zdravlje popravi i vrijeme malo odmakne i "zarastu rane" od ovog preranog oproštaja.

-Želimo se još jednom zahvaliti našem kapetanu seniora, Ivici Mlinariću Vekiju, koji se oprostio od seniorskog nogometa zbog težine svojih ozljeda uz koje je mnogo puta stisnuo zube i obukao dres Jedinstva. Našeg Vekija pamtimo kao igrača koji je uvijek dao 120% posto, braneći boje našeg kluba. Među ljudima koji prate klub postao je simbol za borbenost i požrtvnovnost te čovjek koji je kroz svoj cijeli život, od početaka u mlađim kategorijama pa sve do statusa kapetana u seniorima, dao ogroman doprinos ovom klubu, a sigurni smo kako će i nastaviti na nekim drugim funkcijama u klubu. Želimo da se uspješno oporavi od ozljeda, te da ga prati sreća i zdravlje u životu - riječi su predsjednika Jedinstva, Ivice Požgaja.

Pridružujemo se čestitkama Ivanu Mlinariću za vrlo kvalitetnu igračku karijeru i želimo mu još puno uspjeha i zdravlja u privatnom životu. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook