Prethodni članak
Sljedeći članak

Mihaela Oborovečki postala državna prvakinja u disciplini Match-play

U Bošnjacima je održano Prvenstvo Hrvatske u gađanju samostrelom Field


U organizaciji Gradskog streljačkog društva 1887 Lokomotiva iz Vinkovaca u Bošnjacima je održano Prvenstvo Hrvatske u gađanju samostrelom Field. Članica SD Veliko Trgovišće, Mihaela Oborovečki, postala je državna prvakinja u disciplinI Match-play. Nakon što je u polufinalnom dvoboju savladala Valentinu Pereglin, Mihaela je u zanimljivom finalu bila bolja od Sanje Komar, Zabočanke koje brani boje PGSD Zagreb. Treće mjesto pripalo je Valentini Pereglin iz Dubrave 1094 iz Dubrave, a četvrto Heleni Dumić iz kluba Ivanić iz Ivanić Grada.  U seniorskoj konkurenciji u istoj disciplin Mihaelin brat Martin Oborovečki osvojio je treće mjesto. U polufinalu je izgubio od kasnijeg prvaka Hrvatske u toj disciplini Domagoja Pereglina iz Dubrave 1094, koji je u finalu bio bolji od klupskog kolege Andreja Krstinića. Martin je u borbi za treće mjesto bio bolji od Marijana Kajfeša iz Dubrave 1094.

U disciplini IAU Classic Mihaela Oborovečki ostvarila je rezultat od 835 krugova, što joj je bilo dovoljno za četvrto mjesto. Prvakinja Hrvatske postala je Valentina Pereglin s 858 krugova, drugo mjesto osvojila je Sanja Komar s 849, a treće Karla Bartolović iz SD Veliko Trgovišće s 846 krugova. Peto mjesto osvojila je Stela Ćuk (SD Veliko Trgovišće) s 811 krugova, sedmo Ema Penezić (Predionica Klanjec) sa 796 krugova, deveto Petra Petak (SD Veliko Trgovišće) sa781 krugom, deseto Afridita Hoti (Strijelac Krušljevo Selo) sa 768 , a dvanaesto Dorotea Antolić sa 749 krugova.

Kod seniora u istoj disciplin Martin Oborovečki osvojio je četvrto mjesto s 810 krugova. Prvak Hrvatske i u ovoj je disciplini postao Domagoj Pereglin s 867 krugova, njegov klupski kolega Marijan Kajfeš bio je drugi s 844 krugova, a Andrej Krstinić (DUB Malinska) osvojio je treće mjesto s 836 krugova.
U ekipnoj konkurenciji naslovom prvaka države okitilo se SD Dubrava 1094 s 2569 krugova, drugo je bilo SD Veliko Trgovišće s 2491 krugom, a treći PGSD Zagreb s 2162 kruga.
Ovog vikenda u Velikom Trgovišću održat će se Svjetski kup u samostrelu

Još članaka iz "Sport"

Facebook