Prethodni članak
Sljedeći članak

Matija Kelava slavio na odlično pripremljenom Vučaku

Još jedna sjajno organizirana utrka na zabočkom Vučaku koja se bodovala za Međunarodno prvenstvo Hrvatske, Alpe adria cup i memorijal "Ivana Franjčeca-Frante"


Trenutno najbolji hrvatski motokrosist, Matija Kelava, pobjednik je motokros utrke u klasi MX open na zabočkom Vučaku koja se bodovala za Međunarodno prvenstvo Hrvatske, Alpe adria cup i memorijal "Ivana Franjčeca-Frante". Kelava je zasluženo slavio u sve tri kategorije, a nagradu mu je predala obitelj Ivana Franjčeca-Frante, koja je bila poseban gost na ovom motokros spektaklu.  Na kvalifikacijama je bio pomalo suzdržan, ispred njega je bio Luka Crnković, ali kad je utrka krenula Kelava je pokazao da je trenutno broj jedan u Hrvatskoj. Crnković je završio na drugom mjestu, Jaroš je bio treći, a Hrdelja četvrti.

Luka Kunić dokazuje da mu nema ravnog u klasi MX 2. Uvjerljivo je trijumfirao ispred Matija Šteprina, dok je domaći as Dino Lončar utrku završio na trećem mjestu.

Zanimljivo je bilo i u ostalim klasama. U klasi MX 85 na kraju je slavio Jure Kos s istim brojem bodova kao i Bruno Berić, no s boljim plasmanom u drugoj odlučjujućoj vožnji. Treće mjesto u ovoj klasi osvojio je Vuk Čajić iz Srbije. Klasu MX 65 pokorio je Jurica Prančić, a klasu MX 50 Rok Cebović.

U klasi B-open slavio je Vedran Šrajber. U najbrojnijoj klasi B-250 nastupilo je čak 25 vozača. Prvi je bio Antonio Štefanek, a ljubimac publike, Miroslav Josip Peštaj osvojio je drugo mjesto ispred Mislava Celjaka.

Prije utrke nazočnim vozačima i gledateljima obratili su se Josip Horvatin predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata KZŽ, predsjednik MŠD Zabok dr. Srećko Margetić, legendarni voditelj Nikola Capar i predsjednik Sportske zajednice Grada Zaboka, Nenad Borovčak, kojem je pripala čast da otvori utrku.

Organizacija je bila na zavidnom nivou. Devedeset vozača uglavnom iz Hrvatske, ali bilo ih je i iz Srbije, BiH i Grčke, imalo je fantastične uvjete za vožnju. Iako su vladale visoke temperature, na odlično pripremljenom Vučaku nije se moglo vidjeti ni zrno prašine. Sve čestitke MŠD Zabok na odličnoj organizaciji još jednog motokros spektakla na legendarnom Vučaku.

Rezultati

MX open: 1. Matija Kelava (MK Kelava 97) 50, 2. Luka Crnković (MK MX Šipek) 44, 3. Matej Jaroš (MK Požega promet) 40, 4. Tomislav Hrdelja (MK MX Šipek) 36, ...

MX 2: 1. Luka Kunić (MK MX Šipek) 50, 2. Matija Šterpin  (MKK Calderiva) 42, 3. Dino Lončar (MŠD Zabok) 38, ..

MX 85: 1. Jure Kos (MK MX Šipek) 47, 2. Bruno Berić (MK MX Šipek) 47, 3. Vuk Čajić (Srbija) 40, ...

MX 65: 1. Jurica Prančić (MK MX Šipek) 47, 2. David Doršić (MK Krašić) 42, 3. Stefan Lenče (MK Pakrac Lipik) 41, ...

MX 50: 1. Rok Cebović (MK MX Šipek) 50, 2. Luka Vorel (MCK 97) 44, 3. Jakov Kuzmić (MK MX Šipek) 40, ...

B-open: 1. Vedran Šrajber (MCK Kutina) 50, 2. Danijel Despić (MK MX ŠIpek) 44, 3. Mateo Mikelić (MKK Calderiva) 40, ...

B-250: 1. Antonio Štefanek (MK Bedekovčina) 50, 2. Miroslav Josip Peštaj (MK MX Šipek) 42, 3. Mislav Celjak (MŠD Zabok) 40, ...

Veterani A: 1. Borut Koščak (MCK Jaska) 47, 2. Ivica Štefanac (MCK Štefanac) 47, 3. Vedran Močibob (MK Križevci) 40, ...

Veterani B: 1. Mario Klanjčić (MK MX Šipek) 50, 2. Danko Braim (MCK Jaska) 44, 3. Dimitrios Keramidis (Grčka) 40, ...

Još članaka iz "Sport"

Facebook