Prethodni članak
Sljedeći članak

Najmlađi kadeti Stubice ekipni su prvaci Hrvatske

Donja Stubica bila je domaćin ekipnog i pojedinačnog Prvenstva Hrvatske u konkurenciji najmlađih kadeta, najmlađih kadetkinja, mlađih juniora i mlađih juniorki


U Donjoj Stubici u organizaciji STK Stubica održano je ekipno i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u konkurenciji najmlađih kadeta, najmlađih kadetkinja, mlađih juniora i mlađih juniorki koje je okupilo 128 stolnotenisača i stolnotenisačica iz cijele Hrvatske. Prvo nastupa imali su oni koji su se na kvalifikacijskim turnirima tijekom sezone uspjeli kvalificirati među 32 najbolja u Hrvatskoj u svakoj od konkurencija.

Sjajan uspjeh ostvarili  su najmlađi kadeti Stubice koji su se okitili naslovom ekipnih prvaka Hrvatske. Tijekom cijele sezone stubički dječaci pokazivali su najviše, pa su bili i prvi nositelji na ovom prvenstvu. U odlučujućoj finalnoj utakmici s 3:2 su nadvisili STK Malinska Dubašnica. Odlučujući peti meč osvojio je Karlo Pavlović koji je uz Petra Grdena i najzaslužniji za ovaj uspjeh. Osim njih boje Stubice branili su i Lovro Ovničević, Mateo Pavlović i Martin Pižir, a velike zasluge svakako idu i tvorcu ove ekipe, treneru Nikoli Gospočiću.

-Na papiru smo bili favoriti i prvi nositelji nakon odlične sezone, ali smo znali da Malinska i Mladost imaju sjajne pojedince. Cilj nam je bio postati državni prvaci i ostvarili smo ga. Čestitam svojim dečkima na odličnoj sezoni i odličnom nastupu na završnici PH. Ponosan sam na njih jer ovo je veliki rezultat za naš klub kojeg još nismo napravili u 90 godina postojanja – riječi su Nikole Gospočića.

Uz ekipni naslov Stubica je uzela i dva srebra i broncu u parovima. Kod najmlađih kadeta to je pošlo za rukom Petru Grdenu koji je igrao u paru s igračem Zagorca Lovrom Posilovićem, kao i Karlu Pavloviću koji je igrao mješovite parove zajedno s Petrom Lipovščak iz Jaske. Petar Grden i Saša Lendrec iz redova Stubice došli su do bronce u mješovitim parovima.

Sjajni Lovro Posilović i Stela Presečki iz Zagorca

Sjajne uspjehe ostvarili su i stolnotenisač i stolnotenisačica Lovro Posilović i Stela Presečki u konkurenciji najmlađih kadeta i najmlađih kadetkinja. Lovro Posilović postao je pojedinačni viceprvak Hrvatske, a isti je uspjeh polučio i u paru s Petrom Grdenom. Stela Presečki također je pojedinačna viceprvakinja Hrvatske dok se zajedno s Tamarom Grobotek okitila naslovom prvakinja u konkurenciji ženskih parova.

STK Stubica zaslužuje sve čestitke za organizaciju ovog prvenstva koje je trajalo tri puna dana.

STK Zagorec

Još članaka iz "Sport"

Facebook