Prethodni članak
Sljedeći članak

Male nogometašice iz Marije Bistrice nastupile na turniru

Zagičice Mladosti Marija Bistrica druge na turniru u Crikvenici, Lucija Jakopović najbolja igračica


Zagičice NK Mladost Marija Bistrica protekloga su vikenda nastupile na Međunarodnom turniru Crikvenica kup u kategoriji do 11 godina. Smještene su bile u Crikvenici, a utakmice su igrale na terenu u Hreljinu. U toj su kategoriji bile prijavljene četiri ekipe, a zagičice Mladosti osvojile su drugo mjesto.

No, turnir u ovoj kategoriji obilježen je ne baš sportskim potezima dviju ekipa. Naime, u startu se nije pojavila Rijeka, pa su sve utakmice protiv njih registrirane 3:0. Mladost MB je prvo odigrala vrlo dobru utakmicu protiv ŽNK SU-LA Posavje, koju je tijesno izgubila 1:2. Četvrta prijavljena ekipe bila je ŽNK Ombla iz Dubrovnika. Već u startu se vidjelo da su igračice Omble bitno veće od ostalih, pa je izražena sumnja da pripadaju kategoriji 2011. godište i mlađe. No, organizator to nije provjeravao, pa su odigrane utakmice, a Ombla je uvjerljivo dobila sve svoje susrete. No, prije proglašenja pobjednika uloženi su prigovori, pa je organizator od ŽNK Ombla zatražio dokaz o starosti igračica.

Reakcija na to je bila napuštanje proglašenja od strane Omble. Kako nisu uspjeli dokazati starost igračica, organizator ih je diskvalificirao. Tako je SU-LA Posavje osvojila 1., a Mladost MB drugo mjesto. Mlade nogometašice pod vodstvom trenera Tomislav Brlečića nastupile su u sustavu: Matija Behek, Barbara Perić, Mia Gorički, Petra Lacković, Lucija Jakopović, Iris Bertić, Jana Kožić, Lucija Klaužer, Amalija Žukina, Magdalena Švaljek, Lora Fijan, Leda Lacković, Ana Juras i Leona Pugar.

Lucija Jakopović proglašena je najboljom igračicom turnira, a u ekipu turnira uz nju uvrštene su i Barbara Perić i Amalija Žukina. Uz trenera Brlečića od djeci su u tri dana boravka u Crikvenici i Hreljinu brinuli i Kristina Gorički i Andrija Bertić.  Iz kluba posebno zahvaljuju DVD Marija Bistrica i vozaču Zlatko Skočaku, kao i svim donatorima koji su pomogli realizaciju ovog nastupa.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook