Prethodni članak
Sljedeći članak

Petnaest medalja za Olimp Zabok u Dubrovniku

U Dubrovniku održan međunarodni plivački miting "Zlatni Orlando"


Na 50-metarskom bazenu Gruž u Dubrovniku održan je tradicionalni međunarodni plivački miting "Zlatni Orlando" koji je okupio 257 plivača i plivačica iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, Srbije, Mađaraske, Ukrajine i Azerbedjana. Zvijezde ovog mitinga bili su mađarski olimpijac i svjetski rekorder Mađar Szebastian Szabo i njegova sunarodnjakinja Zsuszanna Jakabos, višestruka olmpijka i osvajačica eurospskih i svjetskih medalja.

I u tako odabrano društvu Olimpovci su imali što za reći. Pod vodstvom trenera Ivice Androića, kući su se vratili s petnaest medalja, od čega je jedanest bilo zlatnog, a četiri srebrnog sjaja.

Prednjačila je naravno Jana Pavalić koja je osvojila osam medalja, od čega pet zlatnog, a tri srebrnog sjaja. Jana je bila zlatna u kategoriji C na 100 slobodno, 50 leptir i 50 slobodno, a u kategoriji A na 50 leptir i 50 slobodno. Srebrna je bila u kategoriji A na 100 slobodno, te u kategorijama A i C na 200 slobodno.

Petar Pavalić okitio se s pet medalja, četiri srebrne i jednom srebrnom. Zlatni je bio na 100 leđno u kategorijama A i B, isti je uspjeh polučio i na 200 leđno, dok je na 200 mješovito bio srebrni u kategoriji B, a u kategoriji A je u istoj disciplini bio četvrti.

Emma Horvat zasjala je s dvije zlatne medalje u kategoriji C na 100 i 200 leptir. U kategoriji A bila je četvrta na 200 leptir i nadomak medalje, a odlična je bila i na 100 leptir u kategoriji A gdje je osvojila peto mjesto.

Uz spomenute "medaljaše" nastupili su i Leon Novak, Enio Horvat i NIki Horvat.

Još članaka iz "Sport"

Facebook