Prethodni članak
Sljedeći članak

Hat-trick Karla Pavlinića za pobjedu na kraju sezone

30. kolo IV. NL-središte-Zagreb - skupina A, Duga Resa 1929 - KLANJEC 1:4


Klanjec se visokom pobjedom u Dugoj Resi od 4:1 oprostio od sezone u IV. NL-središte Zagreb-skupina A. Domaći ni po čemu nisu bili dorastao protvinik Klanjcu, kojemu će ova pobjedu vjerujemo puno značiti na rastanku od sezone. Radi se o momčadi koja zasigurno vrijedi koju poziciju više, a ove jeseni se Klanjčani vraćaju iz Kumrovca na svoj travnjak i nadamo se da će im to biti dodatni podstrek.

Gosti su od početak navalali atakirati prema vratima Demirovića, kojeg je u poluvremenu zamjenio Biličić. Demirović je u 5. minuti spriječio da dobar pas Drčića ne završi u nogama Filipa Pavlinića, a dvije minute kasnije domaćeg vratara nakon udarca F. Petrišića spašava Stojković. U 12. minuti Brbot žestoko faulira Brleka i dobiva žuti karton, a I. Petrišić odlično puca iz tog slobodnog udarca, no Demirović krajnjim naporom skreće loptu u korner. Domaći prvi puta prijete u 14. minuti udarcem iz daljine preko Halavanić, ali Žigman je spreman. Novi žestoki prekršaj domaćih vidjeli smo u 20. minuti kada Strgar sapliće Karla Pavlinića, srećom bez većih posljedica. Domaća "desetka" dobila je žuti karton, iako je lako mogao i pocrvenjeti za svoju grubost i nesmortrenost. K. Pavlinić slatko mu se osvetio u 22. minuti kada je iskorstio pas Drčića, ušao u kazneni prostor i odmjerenim udarcem pogodio desni kut za vodstvo od 0:1. U 28. minuti već je 0:2. Trbušić je primio loptu na 30 metara udaljenosti od domaćeg gola, snažno opalio i od desne stative lopta se odbila u mrežu. Vrlo efektan pogodak. Samo minutu kasnije Leš osvaja loptu i daje ju za Brleka, koji produžuje do K. Pavlinića, a ovaj dijagonalom s lijeve strane pogađa kontra ćošak Demirovića za 0:3. Do kraja poluvremena vidjeli smo još jedan pokušaj Halavanića s 20 metara udaljenosti koji je završio pokraj gola.

U 49. minuti poslije kornera Drčića Bogović puca sa šest metara udaljenosti iz prve pokraj gola. Domaći su uspjeli smanjiti na 1:3 u 55. minuti. Klanjčani su dugo kombinirali i prekombinrali se, što koristi Lesić koji osvaja loptu i daje ju za Halavanića, a ovaj prizemnim udarcem sprema loptu u mrežu. Pet minuta kasnije Vrabec prati dobru akciju Humskog i K. Pavlinića, dobro puca i kada su već svi vidjeli loptu u mreži od nekuda se stvorio Marinić i izbio ju je s gol-linije u polje. U 67. minuti K. Pavlinića ruši Marinić u svom kaznenom prostoru, pa sudac Mihaljinec opravdano dosuđuje kazneni udarac. Drčić pokušava efektno "panenkom", ali udarac završava iznad grede. Pet minuta kasnije Žigman ispucava do F. Pavlinića, koji prolazi pokraj zadnje linije, ali zamalo je neprecizan i puca pokraj gola. U 76. minuti prijete gosti preko Babića, čiji udarac se odbija od I. Petrišića, mijenja smjer, ali završava pokraj gola. I napokon u 82. minuti Drčić odlično centrira za K. Pavlinića koji glavom pogađa za svoj hat-trick i konačnih 1:4 i tako se promovira u igrača utakmice.

DUGA RESA 1929 - KLANJEC 1:4 (0:3)

DUGA RESA: igralšte Duga Rese, GLEDATELJA: 100, SUCI: Mihaljiec, Tuđa i Horvat.

STRIJELCI: 0:1 K. Pavlinić 22', 0:2 Trbušić 28', 0:3 K. Pavlinić 29', 1:3 Halavanić 55', 1:4 K. Pavlinić 82'.

DUGA RESA 1929: Demirović (46' Biličić), Marinić, Boljar, Brbot, Vrbanić, Stojković (56' Mihalić), Lesić, Grubešić (56' Palajsa), Halavanić, Strgar, Mance (46' Babić). TRENER: Miljenko Štajduhar

KLANJEC: Žigman, F. Pavlinić, Bogović (80' Kodrnja), Brlek (30' Humski), Drčić, Trbušić, K. Pavlinić, Vrabec (80' Pleško), Leš, Petrišić, Iveković. TRENER: Dragutin Tomašković

Još članaka iz "Sport"

Facebook