Prethodni članak
Sljedeći članak

Lukša Buljević novi je igrač KK Zabok

Po naputku trenera Radulovića u Zaboku se slaže mlada, potentna momčad, od košarkaša koju su željni napretka u karijeri


Polako se zaokružuje roster košarkaškog kluba Zabok. Po naputku trenera Radulovića u Zaboku se slaže mlada, potentna momčad, od košarkaša koju su željni napretka u karijeri. Jedan od njih je zasigurno i 19-godišnji Lukša Buljević, ‘dijete’ Cibone koji je prošle godine do ožujka branio boje Furnira u HT Premijer ligi, a nakon toga se priključio Ciboni. Lukša je visok 200 cm, primarna mu je pozicija beka šutera, a može odigrati i na krilu. U Furnir je za prosječno 19 minuta imao učinak od 7,6 koševa, 2,9 skoka i 1,3 asistencije. Statistika je u Ciboni bila nešto slabija. Igrao je prosječno 8,50 minuta, u kojima je prosječno postizao 4 koša, uz 1,6 skokova i 0,6 asistencija. Buljević nije želio iz Furnira gdje je imao prilično dobru rolu, no odluka matične Cibone morala se poštovati. Od ljeta je Lukša slobodan igrač, što je iskoristio sportski direktor Zaboka, Dragutin Črnjević i doveo ga je u Zabok. Lukša Buljević je iznimno talentiran i školovan košarkaš i redovito je selekcioniran u mlađe dobne reprezentacije Hrvatske. Prije tri godine bio je član kadetske reprezentacije (U-16) koja je u Novom Sadu osvojila zlatnu medalju na Europskom prvenstvu za kadete. Briljirao je tada njegov bivši suigrač Roko Prkačin.
‘Mislim da je nastavak karijere u Zaboku dobra prilika za mene i moj napredak. Zabok je dobro organiziran klub, Radulović je dobar trener i očekujem da ćemo odigrati dobru sezonu u kojoj ću dati svoj značajan doprinos, riječi su Lukše Buljevića.
Zanimljivo je da je prije tri godine boje Zaboka uspješno branio Lovro Buljević, brat Lukše Buljevića. Zbog obaveza u reprezentaciji (U-20 FIBA European Challenger u Brnu) Lukša je imao nešto kraći odmor, pa mu je trener Radulović odobrio tri dodatna dana odmora, tako da se momčadi neće priključiti na prozivci u petak 6. kolovoza u 18 sati, već na jutarnjem treningu u ponedjeljak 9. kolovoza.

Još članaka iz "Sport"

Facebook