Prethodni članak
Sljedeći članak

Kroz Dedek Kajbumščak prvi prošli Janez Klačnik i Martina Klačnik Potrč

Rekordan broj trkača na trećem izdanju “Kajbumščak traila”


U nedjelju je sa startom ispred Muzeja krapinskih neandertalaca krenulo treće izdanje Kajbumščak traila, na kojem je ove godine sudjelova rekordan broj posjetitelja iz Hrvatske, ali i inozemstva.

Nastupilo je preko 400 trkača i trkačica, a natjecanje je ove godine dio projekta KontinenTrail lige, centralne lige središnje Hrvatske koja ove godine okuplja devet jakih utrka središnje Hrvatske.

I ove godine natjecatelji su imali prilike birati između tri staze – Dedek Kajbumščak dug 34 km, Šumski Gujdek dug 14 km i Mali Krap dug 9 km.

Na stazi Dedek Kajbumščak najbolji su bili Janez Klačnik i Martina Klačnik Potrč, dok su na stazi Šumski Gujdek pobjedu odnijeli Josip Mladiček i Suzana Dinjar. Na stazi Mali Krap pobjednici su Saša Horvat i Ivana Zeljko.

Saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Krapine, Zoran Gregurović pohvalio je TK Marathon Krapina i istaknuo kako se radi o jednoj od najaktivnijih udruga koja organizira niz različitih događanja na području grada Krapine.

– Imaju utrke i u Tjednu kajkavske kulture, imaju utrke za Dan grada. Moram priznati, dečki ulažu veliki trud u organizaciju, to se vidi i po svemu što se ovdje danas događa, ne samo u ovom sportskom dijelu nego i popratnom dijelu. Preko 400 natjecatelja koji su danas bili ovdje, sa njima je bilo puno pratnji. Jedan stvarno lijep broj ljudi koji je došao u Krapinu. Naravno da onda takve sadržaje pomaže i Grad Krapina osiguravajući određena financijska sredstva da bi se to moglo lakše organizirati. Naravno tu pružamo i logistiku. Mi smo tu za svaku dobru stvar, a ovdje se vidi da je uistinu jedna prekrasna i dobra stvar – rekao je gradonačelnik.

Tajnik TK Maraton Krapina i direktor utrke Ante Radak rekao je kako su na utrci sudjelovali trkači i trkačice iz cijele Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Austrije, Mađarske i ostalih zemalja.

– Vrijeme nas je danas prilično iznenadilo, ali uspjeli smo sve poloviti i uspješno smo priveli utrku kraju – rekao je Radak te dodao kako su uz tri glavne utrke održane i četiri dječje utrke na kojima su sudjelovala djeca 2000. godište i mlađe.

Još članaka iz "Sport"

Facebook