Prethodni članak
Sljedeći članak

Večeras nova 'povijesna' utakmica 'vatrenih'! Ovaj sastav malo tko je očekivao


Zlatko Dalić na jučerašnjoj je "pressici" najavio određene promjene u početnom sastavu za Italiju, a sve je izvjesnije kako će hrvatski izbornik mijenjati u svim linijama. Hrvatska želi "azzurrima" oduzeti posjed lopte, pa će Dalić dodatno pojačati vezni red. I iz igre izbaciti klasična krila, u početni sastav dodati još dva veznjaka, pišu 24sata.

Hrvatski izbornik će očekivano Joška Gvardiola preseliti na lijevi bok, Josip Stanišić će opet zaigrati na desnoj strani. Josip Šutalo ostat će na centralni branič, a prve minute na ovom turniru uz njega bi trebao dobiti Martin Erlić. Domagoj Vida je bio ozbiljna opcija od prve minute, ali je otpao zbog ozljede. Izbornik razmišlja i o Marinu Pongračiću, ali čini se kako je početnom sastavu bliži Erlić.

U veznoj liniji će ostati naša udarna trojka, Marcelo Brozović će dobiti još jednu priliku uz Luku Modrića i Matea Kovačića. Zlatko Dalić mu i dalje vjeruje, stručni stožer očekuje kako će Broz u odlučujućoj utakmici skupine proraditi, konačno biti onaj pravi. A svi znamo koliko u takvom stanju znači "vatrenima".

Najveće promjene doživjet će napadački tercet naše reprezentacije. Luka Sučić umjesto Lovre Majera ulazi na desno krilo, Mario Pašalić bi svoju priliku od prve minute trebao dobiti na lijevoj strani. I obojica bi trebali "služiti" kako dodatni veznjaci, ne igrati pravolinijski, već ulaziti prema sredini, na svoje jače "noge".

A u vrhu napada naći će se Andrej Kramarić. Da, ni Budimir ni Petković, već Kramarić, po službenoj Uefi najbolji igrač utakmice s Albanijom. Dalić ima plan, izbornik želi da naši bekovi (Stanišić i Gvardiol) igraju prilično visoko, pa bi Pašalić i Sučić trebali ulaziti u sredinu, iz drugog plana stizati pred suparnička vrata. I to može biti dobra ideja, obojica imaju snažan udarac, a svi znamo koliko je često Pašalić strijelac u talijanskoj Serie A...

Hrvatska: Livaković - Stanišić, Erlić (Pongračić), Šutalo, Gvardiol - Modrić, Brozović, Kovačić - Sučić, Kramarić, Pašalić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook