Prethodni članak
Sljedeći članak

KONAČNO: Pogledajte kako će izgledati novi veliki kamp 'Vatrenih'


Ne dogode li se novi obrati i preokreti, hrvatska nogometna reprezentacija konačno bi trebala dobiti vlastiti kamp. Premijer Andrej Plenković održao je sastanak na tu temu s čelnicima HNS-a, a premijer je potvrdio da će Vlada Republike Hrvatske podržati taj projekt i ustupiti državno zemljište, pišu 24 sata.

Također, razgovarali su i o daljnjim aktivnostima oko ulaganja u stadione i sportske građevine od nacionalnog značaja, za koje Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatski olimpijski odbor, HNS i drugi savezi pripremaju kriterije sufinanciranja.

- Čelnici Hrvatskog nogometnog saveza izvijestili su nas o izgradnji nogometnog kampa u Velikoj Gorici, koji je važan za hrvatsku reprezentaciju i razvoj nogometa. Vlada Republike Hrvatske podržat će projekt i ustupiti državno zemljište. Razgovarali smo i o daljnjim aktivnostima oko ulaganja u stadione i sportske građevine od nacionalnog značaja, za koje i drugi savezi pripremaju kriterije sufinanciranja. Ponosni smo na uspjehe hrvatske reprezentacije koja je u vrhu svjetskog nogometa - rekao je premijer, prenosi HNS.

- Hvala premijeru Plenkoviću i Vladi Republike Hrvatske na iskazanoj podršci izgradnji nacionalnog kampa kao strateškog cilja hrvatskog nogometa. Pogotovo nas raduje konkretna najava da će nam Vlada RH ustupiti zemljište na kojem će, duboko sam uvjeren, uskoro osvanuti novi dom hrvatskog nogometa. Također, pozdravljamo činjenicu da kroz novi Zakon o sportu Vlada pokazuje ambiciju ulaganja u sportsku infrastrukturu diljem zemlje što će sigurno doprinijeti daljnjem razvoju sporta u Hrvatskoj - dodao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

On će, kako je najavio, prije nekoliko dana uskoro otkriti konkretne informacije oko kampa, a, kako doznaju 24 sata, trebao bi imati četiri nogometna terena, jedan od njih uz 2000-3000 sjedalica. Bit će i atletska staza, na kojoj će se pripremati atletičari, a u planu je i dvorana, koju bi koristila rukometna, odbojkaška i košarkaška reprezentacija.

U kampu, čija će lokacija biti u blizini stadiona NK Gorica, će biti i sportska ambulanta, restoran, teretana... No, ono što je još u zraku je ime kampa. Naime, kamp bi se trebao zvati Miroslav Ćiro Blažević, a cijena izgradnje bit će oko 15 milijuna eura.

Kako bi kamp trebao izgledati, pogledajte na linku OVDJE.

Još članaka iz "Sport"

Facebook