Prethodni članak
Sljedeći članak

Klanjec pao u nastavku utakmice

26. kolo IV. NL-središte-skupina A, Špansko - KLANJEC 3:1 (0:0)

  • Jakov Drčić

    Jakov Drčić


S puno s nade Klanjčani krenuli put Zagreba na derbi začelja protiv Španskog. Dobro su otvorili, odigrali dobro poluvrijeme, a onda su potpuno pali u nastavku i izgubili s 3:1.
Prvu veliku šansu Klanjec ima u 19. minuti kada Karlo Pavlinić odlično ulazi u kazneni prostor i oštro puca, Lekić odbija loptu u gredu, ali tu nije bio kraj, jer u nastavku akcije Ceraj odbiju loptu na ruku Topića, no sudac Janković misli nedovoljno za kazneni udarac. Odlično je u 33. minuti pucao Drčić iz slobodnog udarca, ali još bolje brani domaći vratar Hadžiselimović. Nakon kornera Drčića u 43. minuti dobro puca Filip Pavlinić, ali je zamalo neprecizan. Minutu kasnije opet je na sceni Filip Pavlinić koji izlazi sam pred domaćeg vratar, ali njegov pokušaj loba završava iznad grede u gol-autu.
Slično kao u 44. minuti Filip Pavlinić je u 46. minuti sam pred Hadžiselimovićem, opet ga pokušava lobati, no domaći vratar brani njegov udarac. I kako to u nogometu biva kazna za promašaj slijedi, po običaju vrlo brzo. Nakon kornera s lijeve strane na drugoj stativi sam je Tadić koji glavom zabija za 1:0. Pet minuta kasnije iznenada se u prilici našao Karajković koji nogom zabija za 2:0. Drčić je ponovno na sceni iz slobodnog udarca u 57. minuti, ali Hadžiselimović je još jednom na mjestu. Slično kao i kod prvog pogotka nakon kornera s lijeve strane na drugoj stativi našao se sam Topić i zabio glavom za 3:0. U 67. minuti Vidović ruši Filipa Pavlinića u svom kaznenom prostoru, a siguran realizator kaznenog udarca za konačnih 3:1 je Jakov Drčić.

ŠPANSKO - KLANJEC 3:1 (0:0)
ZAGREB: igralište Špansko, GLEDATELJA: 50, SUCI: Hadžiselimović, Gorše i Lekšić.
STRIJELCI: 1:0 Tadić 47', 2:0 Karajković 50', 3:0 Topić 60', 3:1 Drčić 68' (11m).
ŠPANSKO: Hadžiselimović, Milašinčić (46' Pavletić), Ceraj, Tadić (60' Nikolić), Karajković (59' Lerotić), Ilić (59' Sabljić), Švigir, Vidović, Grubišić (75' Živković), Topić, Lekić. TRENER: Milan Marinić
KLANJEC: Žigman, F. Pavlinić, Bogović (49' Brlek), Zrnc, Drčić, Trbušić, K. Pavlinić (75' Kodrnja), Humski, Vrabec, Leš, I. Petrišić. TRENER: Dragutin Tomašković

Još članaka iz "Sport"

Facebook