Prethodni članak
Sljedeći članak

Klanjec do zasluženog jesenskog naslova

Iza igrača NK Klanjec zaista je fantastična polusezona sa samo jednim porazom u prvenstvu, a ne smije se zaboraviti i sjajan rezultat u kupu


 Već je dovoljno vremena prošlo od zadnjeg kola 1. zagorske nogometne lige u jesenskom dijelu sezone 2020/21., a iza nas su i zaostale utakmice. Srećom sve se stiglo završiti prije obustave nogometa za ovaj rang natjecanja. Najviše razloga za zadovoljstvo ovim dijelom sezone svakako ima Klanjec.

Iza igrača NK Klanjec zaista je fantastična polusezona sa samo jednim porazom u prvenstvu, a ne smije se zaboraviti i sjajan rezultat u kupu. Nije ga zaboravio ni iskusni trener Klanjca Ivica Pozaić, koji već nekoliko godina radi u Klanjcu i očito stvara odličnu ekipu i to bez obzira što na tom putu stvaranja ponekad i ostane bez nekih važnih igrača. Tako je bilo i ove sezone, kada je otišla skoro cijela obrana. No, bez obzira na to Pozaić je na početku imao viziju i u najavi sezone bez susprezanja najavio ono što se i dogodilo, pa čak su rezultati i njegove prognoze nadmašili. Uspjeh u kupu nije zaboravio spomenuti u izjavi po zadnjem nastupu u prvenstvu u 13. kolu u Dubravi Zabočkoj. Također zahvalio se i kolegi Suntešiću, koji je i ove sezone vodio momčad u pripremnom periodu, zbog radnih obveza Pozaića tijekom ljeta. Ovakva suradnja traje već nekoliko sezona u Klanjcu pa iako na prvi pogled izgleda hrabra, očito da daje rezultate.

Analizirajući cijeli jesenski dio sezone, nekako se kao ključ čine prva 4 kola. Makar je to period u kojem je stigao jedini poraz Klanjca (doma od Golubovca 0:1), to je i period u kojem je Klanjec dobio tru utakmice sa jedan razlike. Znate onu priču da se prvenstvo baš tako osvaja. Startali su preokretom u Mihovljanu sa 0:1 na 2:1, pa nakon spomenutog poraza, sa 1:0 dobili Inkop u gostima i Ivančicu kod kuće. Nakon toga stigla je važna pobjeda u Pregradi 4:1, a negdje u to vrijeme sjajno je išlo i u kupu.

Samopouzdanje je raslo, u stopu se pratio tada sjajni Golubovec i pobjede su se nizale. Derbi protiv Jedinstva riješili su 3:0, pa slavilo kod Oroslavja 3:1, doma rutinski dobili Matija Gubec sa 2:0, pa u gostima Omladinac sa 3:0, kod kuće Zagorec VT sa 4:0 u 10. kolu i tada izbili na sam vrh. Tada se ipak malo stvorio pritisak, možda se nagomilalo i malo umora, no i preko svega toga Klanjec prolazi neokrznuto 2:1 kod Oštrca, istim rezultatom doma protiv Lobora i onda za potvrdu naslova teško gostovanje kod Rudara DZ i pobjeda 2:0 koja je potvrdila naslov. Na kraju 29:6 gol razlika i dojam vrlo organizirane čvrste ekipe, koja i kad ne igra najbolje zna pronaći put do pobjede.

Klupsku ljestvicu strijelaca u prvenstvu predvodi Josip Kolar sa 9 golova, Vladimir Brlek je zabio 6, Jakov Drčić 5. Po 2 puta u strijelce su se upisivali Filip i Ivan Petrišić, a po jednom Marko Leš, Igor Moguljak, Igor Pleško, Ivan Šurina i Martin Zrnc. Uz sve to Klanjec je stigao do polufinala zagorskog kupa ni manje ni više nego preko Zagorca iz Krapine. Dakle, jesen za pamćenje. No, sve to trebat će potvrdu na proljeće. U Klanjcu jedva čekaju. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook