Prethodni članak
Sljedeći članak

Juniori Oroslavja jesenski su prvaci

Lijep uspjeh omladinskog pogona NK Oroslavje


Možda pomalo neočekivano, ali sasvim zasluženo juniori Oroslavja jesenski su prvaci juniorske lige skupine A, NS KZŽ. U „mrtvoj“ trci s Klanjcem Oroslavčani su prvi ušli u cilj zahvaljući boljoj gol-razlici. Obje momčadi imale su po 18 bodova i omjer od 6 pobjeda i 2 poraza bez remija, ali Oroslavčani su imali gol razliku 43:16, u odnosu na Klanjec koji ima gol razliku 27:8.

Po navedenom se vidi da je „forte“ ove momčadi napad, jer postiže više od pet pogodaka po utakmici. Iz tog razloga nije čudno što su prva tri strijelca Oroslavja i prva tri najbolja topnika 1. juniorske A lige NS KZŽ. To su prvi strijelac lige Petar Pavlić koji je postigao 11 golova, drugi je Karlo Kovačić s 9, a treći Antonio Smrečki sa 7 golova. Oroslavčani su u osam odigranih utakmica imali čak deset strijelaca.

No početak i nije bio bajan. Nakon tri kolaOroslavje je na kontu imalo samo tri od mogućih devet bodva, uz dva domaća poraza od Straže i Klanjca.

- Imali smo malih problema pred početak prvenstva. Bilo nas je samo dvanaest. Onda nam je iz Krapine pristigao Karlo Kovačić, ja sam obilazio roditelje i uvjeravao ih u ozbiljan rad, pa se još nekoliko dečki pojavilo na treningu. Marljivo smo radili i iz kola u kolo napredak je bio vidljiv – riječi su trenera juniora Oroslavja, Vedrana Miletića.

U idućih pet utakmica zabilježili su pet pobjeda, od kojih su posebno važne one protiv Rudara DZ i zabočke Mladosti, jer su ove dvije momčadi uz Klanjec i Stražu još uvijek u igri za visok plasman. Bit će vrlo zanimljivo u nastavku, jer je prvih pet momčadi u ligi na tri boda razlike.

-Sve čestitke mojim dečkima koje su me moram priznati iznenadili. Postali smo prava klapa i to nam je donijelo ovaj naslov. Uz to Kovačić i Smrečki postali su standardni članovi prve momčadi. Iako su bodovne razlike male, a konkurencija oštra, uvjeren sam da ćemo i na kraju slaviti. Nitko nam nije otišao, a istovremeno smo dobili tri vrlo kvalitetna starija pionira, pa nam je kadar još jači, što potkrepljuje naš optimizam – završio je Vedran Miletić.

Pod njegovim vodstvom titulu jesenskog prvaka 1 A lige juniora NS KZŽ osvojili su:  Dominik Strugar, Domagoj Jukić, Matija Hursa, Karlo Kovačić, Leonardo Bedek, Antonio Smrečki, Luka Kontak, Lovro Goluban, Zoran Jagečić, Petar Pavlić (kapetan), Fran Komljen, Mihael Šuk, Lovro Babić, Franko Vrbanović, Luka Antolković, Manuel Frinčić i Dominik Tomić.

Rezultati juniora NK Oroslavje

  1. kolo: Oroslavje – Straža 1:5
  2. kolo: Rudar M – Oroslavje 2:13
  3. kolo: Oroslavje – Klanjec 1:3
  4. kolo: Rudar DZ – Oroslavje 3:4
  5. kolo: slobodno
  6. kolo: Oroslavje – Pregrada 8:2
  7. kolo: Mladost Z – Oroslavje 0:3
  8. kolo: Oroslavje – Tondach 6:1
  9. kolo: Zagorec VT – Oroslavje 0:7

Lista strijelaca:

11 Petar Pavlić

  9  Karlo Kovačić

  7  Antonio Smrečki

  4  Dominik Tomić

  3  Manuel Frinčić i Domagoj Jukić

  2  Lovro Goluban, Fran Komljen

  1 Leonardo Bedek, Franko Antun Vrbanović

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook