Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec deveti nakon prvog dijela prvenstva

Iza nogometnog trećeligaša iz Krapine je zanimljiva polusezona


Nakon vrlo zanimljive polusezone, u kojoj je bilo dosta uspona i padova, Zagorec je na kraju polusezone osvojio solidno deveto mjesto, iako početak prvenstva nije bio bajan. Krapinčani su ostvarili 8 pobjeda, 1 remi i 8 poraza uz gol-razliku, uz osvojenih 25 bodova, isto toliko postignutih i 26 primljenih pogodaka.  Kao i prošle sezone Zagorec je u prvenstvo poveo trenerski dvojac Tomica Vincelj – Kristijan Mitrečić, da bi se nakon domaćeg poraza od Jadrana uprava Krapinčana zahvalila Tomici Vincelju, pa je momčad do kraja sam vodio Kristijan Mitrečić.

Loš početak

Početak Zagorca bio je iznimno loš, jedan od najgorih u povijesti ovog kluba. Prva četiri kola Krapinčani nisu osvojili niti bod, no istini za volju izuzev Vrbovca sve su to bile momčadi iz vrha, pa je zapravo jedini pravi kiks u tom dijelu domaći poraz od Vrbovca, a i od Orijenta se nije smjelo izgubiti s tako visokom razlikom. Vincelj već tada bio pod povećalom, kao jedan od njegovih mogućih nasljednika spominjao se Renato Jurčec.

Pomak nabolje viđen je tek u još jednom domaćem porazu, ali očekivanom i to od 3:0 od prvoligaša Osijeka u šesnaestini finala kupa. Bio je to praznika nogometa pred 1.000 ljudi, a Zagorec se napunio samopouzdanjem dobrim otporom prvoligašu.

Tek u petom kolu Krapinčani su pogotkom Majcenića došli do prva tri boda protiv Maksimira. Povezali su ih očekivanom pobjedom protiv davljenika Zagreba, a treći uspjeh u nizu bio je ona protiv Ponikvi.

Šokantan poraz od Opatije 

Slijedio je šokantan poraz od Opatije. Krapinčani su do 73. minute vodili s 2:0, a onda je domaćin prvo smanjio, da bi u trećoj minuti sudačke naknade izjednačio, a u petoj došao do sva tri boda. Gorak okus trebalo je ispratiti kod kuće protiv Jadrana, no to se nije dogodilo, pa se uprava zahvalila Tomici Vincelju, a momčad je nastavio voditi Kristijan Mitrečića.

Smrekar drugi strijelac lige

Šok terapija urodila je plodom gostujućom pobjedom protiv Kurilovca, no slijedio je domaći poraz od slabašnog Španskog, koji se nije smio dogoditi. No u toj je utakmici u golgetersku formu konačno stigao Matija Smrekar, što je bilo izuzetno važno za nastavak sezone. Od 10.-17. kola Smrekar je postigao 10 golova, a rezultati Zagorca postojali su sve bolji. Polusezonu je prvi topnik Zagorca završio na kontu sa 14 golova, od 25 golova Zagorca i drugi je topnik lige iza Igora Prijića iz Vinogradara. Trenera Mitrečića posebno je razveselila pobjeda u Dugom Selu, koje je imalo šest pobjeda u nizu, a uz to su Krapinčani imali i igrača manje, pa je slavlje bilo još slađe. Protiv Trnja igralo se bez golova, a nakon toga Zagorec kao da se posložio i odigrao je tri odlične utakmice u kojima je prva pala drugoplasirana Dubrava, a potom davljenik Novigrad i na kraju vrlo dobri HAŠK.

Uz neupitan obol Matije Smrekara, svakako su veliki obol dali i Stjepan Poljak i Matija Majcenić, a među boljima su bili i Darko Kunštek, Denis Cerovec i Marko Puklin. Zagorec je na početku prvenstva imao evidentan problem s vratarima, nakon što se ozlijedio Ranogajec. Prva dva gola branio je Vinceljak, uz dosta grešaka, pa je idućih sedam kola branio Babić, da bi Mitrećić u desetom kolu na vrata stavio Vinceljaka, koji se nekako posložio i ostavio bolji dojam u odnosu na prve dvije utakmice. Najviše, 1528 minuta u igri je proveo Matija Smrekar, Stjepan Poljak igrao je 1440 minuta, a Darko Kunštek 1389 minuta.

- Loš početak koštao nas je boljeg rezultata. Mislim da moramo biti zadovoljni s devetom pozicijom, iako smo imali nekoliko kikseva, prije svih u utakmicama protiv Vrbovca i Španskog. Zadovoljan sam s 25 osvojenih bodova, toliko smo imali i na kraju prošle jeseni. Sada je najvažnije da ostanemo svi na okupu i da odradimo dobre pripreme, koje će početi sredinom siječnja.  Od pete pozicije dijeli nas samo četiri boda, a vjerujem da ćemo u nastavku sezone nastaviti s dobrim igrama od kraja sezone i da ćemo napredovati na ljestvici – riječi su Kristijana Mitrečića.

Pod vodstvom trenerskog dvojca Tomica Vincelj-Kristijan Mitrečića, pa potom pod samostalnom trenerskom palicom Kristijana Mitrečića boje Zagorca u ovom prvenstvu branili su: D. Vinceljak, D. Babić (vratari), N. Lešković, M. Konjić, D. Cerove, M. Smrekar, D. Postonjski, D. Kunštek, M. Hoić, M. Puklin, J. Vlaisavljević, F. Hanžić, S. Poljak, K. Sedak, K. Posilović, J. Sambol, M. Majcenić, M. Kanceljak, P. Pasariček, A. Landripet i S. Vincelj.

 

UTAKMICE ZAGORCA U JESENSKOM DIJELU PRVENSTVA

  1. kolo: Vinogradar – ZAGOREC 2:0
  2. kolo: ZAGOREC – Vrbovec 2:3 (Poljak, Pasariček)
  3. kolo: Krk – ZAGOREC 1:0
  4. kolo: ZAGOREC – Orijent 1:4 (Smrekar)
  5. kolo Maksimir – ZAGOREC 0:1 (Majcenić)
  6. kolo: ZAGOREC – Zagreb 3:0 (Smrekar 2, Hanžić)
  7. kolo: ZAGOREC – Ponikve 2:1 (Majcenić, Smrekar)
  8. kolo: Opatija – ZAGOREC 3:2 (Hanžić, Poljak)
  9. kolo: ZAGOREC – Jadran-Poreč  0:2
  10. kolo: Kurilovec – ZAGOREC 0:1 (Smrekar)
  11. kolo: ZAGOREC – Špansko 2:3 (Smrekar 2)
  12. kolo: Dugo Selo – ZAGOREC 1:3 (Rašić (ag), Smrekar, Postonjski)
  13. kolo: ZAGOREC – Trnje 0:0
  14. kolo: Jarun – ZAGOREC 2:0
  15. kolo: ZAGOREC – Dubrava Tim kabel 3:1 (Majcenić, Smrekar 2)
  16. kolo: Novigrad – ZAGOREC  2:3 (Smrekar 3)
  17. kolo: ZAGOREC –HAŠK 2:1 (Smrekar, Majcenić)

 

Klupska lista strijelaca

14 Matija Smrekar

 4 Matija Majcenić

 2 Filip Hanžić, Stjepan Poljak

 1 Patrik Pasariček, Dino Postonjski

ag Rašić (Trnje)

Još članaka iz "Sport"

Facebook