Prethodni članak
Sljedeći članak

Juniori Jedinstva županijski su prvaci!

Lijepi uspjeh nogometne škole županijskog ligaša iz Začretja


Juniori Jedinstva iz Svetog Križa Začretja prvaci su I. ŽNL KZŽ za juniore. Lijepi je to uspjeh za Školu nogometa Jedinstva dok prvoj momčadi baš i ne cvjetaju ruže. U 18 odigranih utakmica ostvarili su 17 pobjeda i samo jedan poraz uz gol razliku 114:17, pa tako uz najbolji napad imaju i najbolju obranu. Nakon trinaest redovnih kola imali su omjer 12-1 i gol razliku 93:10, da bi u pet utakmice lige za prvaka ostvarili svih pet pobjeda. Prvi i jedini poraz još su im sredinom listopada nanijeli juniori NŠ Radoboj-Rudar M (2:1). Začertjanci su im uzvratili na proslavi prvaka kada su ih savladali s 5:1.

Zanimljivo je da juniori Jedinstva u svojim redovima imaju tri para braće, to su Maks i Martin Vukić, Matej i Juraj Majsec i Dominik i Karlo Vorih. Uz njih su pod vodstvom licenciranog trenera Tomice Junkovića ovaj uspjeh ostvarili i: Alen Kantolić, Filip Jadek, Mateo Dijaković, Lovro Mirt, Toni Gregurić, Dario Kozina, Karlo Kučko, Antonio Košutić, a prvi su dio sezone nastupali i Lovro Cigula koji je otišao u Mladost Zabok, Luka Horvat koji se skrasio u Zagorcu KR i Gabrijel Jurman. S 19 golova prvi topnik momčadi je Martin Vukić, dok je Lovro Mirt upisao 14 golova.

Čak devetorica njih: Martin i Matej Majsec, Lovro Mirt, Dominik Vorih, Toni Gregurić, Martin Vukić, Filip Jadek, Mateo Dijaković i još uvijek kadet Karlo Kučko branili su boje seniora Jedinstva. Još je jedna zanimljivost da je vratar Mateo Dijaković koji je cijelu sezonu odlično branio u posljednjoj utakmici igrao vrhu napadu, a svom se treneru na ukazanom povjerenju zahvalio hat-trickom. Nakon ove sezone napuštaju ih tek Mateo Dijaković i Matej Majsec koji više nemaju pravo nastupa za juniore, pa će od iduće sezone braniti boje seniorske momčadi kluba. Trener Junković će isto tako za slijedeću sezonu priključiti pet nadarenih kadeta, koji su osvojili drugo mjesto u županijskoj kadetskoj ligi. U Jedinstvu očekuju ponavljanje ovog uspjeha.

-Trud i redovan dolazak na treninge su se isplatili, što pokazuje i konačna tablica. Nije nas bilo puno, ali smo bili redoviti. Drago mi je da je većina njih već u seniorskom nogometu, a upravo su nam treninzi sa seniorima donijeli dodatnu vrijednost. Ovi dečki su budućnost kluba i nadam se da ćemo ih još dugo gledati kao nositelje seniorske momčadi. Od srca im svima čestitam na ovom lijepom uspjehu i ujedno se zahvaljujem svima koji su nas podržavali- riječi su trenera juniora Jedinstva, Tomice Junkovića.

Još članaka iz "Sport"

Facebook