Prethodni članak
Sljedeći članak

Krajačić pogodio u posljednjim trenutcima za jesenski naslov Mladosti


Kakva utakmica u Zaboku. Mladost je u doslovno u posljednjim trenutcima utakmice sretno iščupala pobjedu koja joj je kolo prije kraja donijela jesenski naslov. Straža je bila odličan i više nego ravnopravan protivnik. Zaslužili su gosti po viđenom bod, ali im je u završnici ponestalo snage i koncentracije pa su Zabočani slavili rezultatom 3:2.

Prvi je za domaće prijetio Smrekar u 13. minuti, ali gostujući blok odbija njegovu loptu u korner. Taj korner s lijeve strane izvodi Drempetić, a Jurica Kotarski puca glavom u gostujućeg vratara Draškovića. U 15. minuti domaći si poveli. Smrekar je dobro odigrao za Vinka Kotarskog, a ovaj opalio snažno i precizno i spremio loptu u mrežu za 1:0. No sreća domaćih trajala je ravno tri minute. Pavetić je ubacio s desne strane za Janžeka koji prizemnim udarcem sprema lopta u mrežu za 1:1. Gosti su mogli povećati vodstvo nakon greške Jurice Kotarskog u 25. minuti. Pavetić je krenuo sam prema Mihoviliću, koji je hrabro intervenirao i spriječio siguran pogodak. U 38. minuti Pavetića je "darivao" Smrekar, gostujući napadač je uputio udarac, loptu je okrznuo J. Kotarski, a Mihovilić ju je krajnjim naporom uspio izbaciti u korner. Pet minuta kasnije aktivni Pavetić iz dobre pozicije puca preko gola. Minutu kasnije na drugoj strani V. Kotarski probija lijevo i upošljava Smrekara, a ovaj s dva metra udaljenosti puca u vratara. Gosti su nakon prvih 45 minuta ostavili puno bolji dojam.

Početkom nastavka Mladost je pritisnula, ali sve je to bilo pomalo jalovo. Prvi prijeti u 47. minuti V. Kotarski koji puca preko gola, minutu kasnije Lešković nakon kornera iz dobre pozicije puca u blok, a u 52. Smrekar nakon ubačaja Galine puca oštro pokraj gola. Gosti prvi puta u nastavku prijete u 53. minuti kada Beram jednu opasnu kontru završava udarcem preko gola. U 67. minuti pokušava Gregurić iz okreta, ali Drašković je siguran.

Deset minuta kasnije oštro puca Matija Benčić, ali ravno u Draškovića. U 79. minuti nova velika greška domaćih. Mihael Benčić dao je loptu ravno u noge Janžeku koji kreće prema Mihoviliću, ali umjesto da puca pokušava dodati Vidićeku i velika šansa propada. I onda šok za domaće u 80. minuti. Vidiček se majstorski oslobodio svog čuvara i preciznim prizemnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio za 1:2. Minutu kasnije prijeti na drugoj strani Gregurića, ali čini to slabo, pa Drašković nema problema da ukroti loptu. I onda u 83. minuti Smrekar se borio s Konjićem za poziciju, uspio se ubaciti ispred njega, došlo je do kontakta rukama, Smrekar je pao, a sudac Šalković dosudio kazneni udarac na veliko negodovanje gostiju. Da nevolja za njih bude veća Konjić je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, pa su ostali s igračem manje. Loptu uzima Smrekar, Drašković je pročitao stranu, ali je udarac bio jak i završio je u mreži za 2:2.

Dvije minute kasnije Vinko Kotarski odlično je ubacio s lijeve strane, Krajačić je glavom postigao pogodak, no a Šalković ga je na intervenciju pomoćnika Pehareca poništio zbog navodnog zaleđa. Dvojbena situacija. Minutu prije kraja regularnog dijela Gregurić je probio lijevu stranu i idealno uposlio Mihaela Benčića, ali ovaj loše puca. I kada se već mislilo da će svaka momčad osvojiti po bod u trećoj minuti sudačke nadoknade odlično je s lijeve strane centrirao Gregurić, još bolje se ubacio Krajačić i precizno glavom pogodio za konačnih 3:2 i veliko slavlje Mladosti koja je ovim pogotkom kolo prije kraja osigurala jesenski naslov.

-Triler utakmica, puna preokreta. Danas nas je sreća malo nagradila. Momčad Straže je jedna odlično organizirana i dobro vođena momčad i želim im sreću dalje, a svojim igračima čestitam na pobjedi - izjavio je trener Mladosti Drago Bartolić.

Trener gostiju, Marijo Vidiček, nije želio dati izjavu jer smatra da je njegova momčad oštećena u ovoj utakmici.

MLADOST ZABOK - STRAŽA 3:2 (1:1)
ZABOK: igralište SC Zaseka, GLEDATELJA: 150, SUCI: Šalković, Peharec i Znika.

STRIJELCI: 1:0 V. Kotarski 15', 1:1 Janžek 18', 1:2 Vidiček 80', 2:2 Smrekar 84' (11m), 3:2 Krajačić 90'+3.

MLADOST ZABOK: Mihovilić, Galina (64' Mi. Benčić), J. Kotarski, Turk (87' Poslek), Smrekar, V. Kotarski (87' Šturlan), Drempetić, Tarle (73' Ma. Benčić), Škrlec (73' Krajačić), Lešković, Hrastinski (64' Gregurić). TRENER: Drago Bartolić

STRAŽA: Drašković, Rafaj, Gajster, Beram, Janžek, Pavetić (56' Vidiček), Neskić, Konjić, D. Petrović, Čuček, J. Petrović. TRENER: Marijo Vidiček

CRVENI KARTON: Konjić 83' (drugi žuti karton).

Još članaka iz "Sport"

Facebook