Prethodni članak
Sljedeći članak

Detalji današnje utakmice u Maču: NK Gaju pripao bod - i to bez igre!


U devetom kolu 3. NL Centar Gaj iz Mača ugostio je Lučko i nakon igre koja to i nije bila odigrao 1:1 te je svakoj ekipi pripao po bod.

U sam susret domaćin je ušao oslabljen ne igranjem kapetana Postonjskog (odrađivao kaznu tri žuta kartona) što svakako nije opravdanje to što su igrači Gaja pokazali, pogotovo u prvih 45 minuta, jer Lučko je od prve minute preuzeo igru i stalno prijetilo Babiću.

Već u petoj minuti gosti su mogli doći u vodstvo. Brekalo je primio loptu na 20 metara od gola Gaja i prevario jednog domaćeg igrača te pucao pod samu prečku, ali Babić vršcima prstiju dira loptu koja udara u prečku i odbija se daleko u polje. Do 28. minute bilo je još nekoliko prilika za povećanje vodstva Lučkog, ali su ili golman Babić ili Sambol i Kovač uspijevali sve to nekako rješavati u svoju korist dok istovremeno vezna linija Gaja bila je kao da je i nema, a kada je tako – jer oni su motor ekipe – onda i igra trpi. No, u tom prvom poluvremenu Gaju nije bio samo problem igra već i peh koji ih je zadesio u nepunih petnaestak minuta – u 24. minuti zbog ozljede mora izaći Deak da bi u 40. minuti iz istog razloga iz igre morao i Cvrtila, da bi finale svega bila i ozljeda Babića (sudar u šesnaestercu sa protivničkim napadačem) koji je bio primoran ostati u svlačionici nakon prvog poluvremena te je na vrata stao Strahonja. U tom prvom poluvremenu jedini koji je zadovoljio i prednjačio je voljom, snagom, trkom, proigravanjem i pokušajima ugrožavanja protivničkog gola bio je Martin Šaban koji je u tom dijelu igra na „svim“ pozicijama na travnjaku.

Vratimo se u 28. minutu. Serdarušić, ponajbolji igrač gostiju u ovom susretu, tko zna po koji je put probio lijevu stranu obrane Gaja te uputio povratnu loptu na pet – šest metara od Babića gdje ju na drugoj stativi potpuno sam čekao Brekalo koji je lakoćom gura u mrežu i dovodi goste u zasluženo vodstvo. Do kraja poluvremena gosti su imali još nekoliko prilika ali i u 40. minuti „zicer“ Kermana kojeg je Babić uspio obraniti tako da se na odmor otišlo sa rezultatom iz 28. minute.

U drugom poluvremenu gledali smo drugačiji Gaj – dominantniji, agresivniji sa željom da ipak dođu do izjednačenja, a najvjerojatnije razlog što se usamljenom Šabanu u prvom poluvremenu u drugom pridružio i Mazalović te je igra njih dvojice podigla i igru cijele ekipe. No, i u takovoj igri ne možemo izdvojiti neku izgledniju priliku – bile su to, ako su bile, samo poluprilike. Ipak, u 68. minuti Gaj dolazi do izjednačenja i to zahvaljujući genijalnost Martina Šabana. Dosuđen je slobodni udarac za Gaj na udaljenosti od dvadesetak metara od Javora. Šaban je uzeo loptu i uputio je u sam gornji lijevi kut nemoćnog Javora skinuvši paučinu. Neobranjivo! Eurogol!

Do posljednjeg sučevog zvižduka nije bilo izglednijih prilika te je na semaforu ostalo zapisano: Gaj 1. Lučko 1.
U slijedećem, desetom, kolu Gaj gostuju u Odranskom Obrežu protiv Dinama. Susret se igra u subotu 14. listopada sa početkom u 16 sati.

Još članaka iz "Sport"

Facebook