Prethodni članak
Sljedeći članak

Jana Pavalić ostvarila dvije norme za juniorsko Europsko prvenstvo

U Rijeci održan plivački miting Grand Prix Victoria-Primorje


U organizaciji plivačkog kluba Primorje Rijeka, održano je plivački Grand Prix miting Victoria- Primorje. Budući da je natjecanje priznato u FINA kalendar kvalifikacijskih natjecanja, na ovom miting plivači i plivačice imali su mogućnost isplivati norme za Olimpijske igre 2024. godine, što je bio glavni razlog da se okupi više od 700 plivača i plivačica iz klubova Hrvatske, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine  i Ukrajine.

Pod vodstvom trenera Ivice Androića, put Rijeke krenuli su: Jana Pavalić, Vanja Bartol, Emma Horvat, Hana Blažević, Nadja Gorupić, Petar Pavalić, Patrik Erceg, Leon Novak, Ivan Fučkar, Enio Horvat i Niki Horvat.

Olimpovci su osvojili po tri zlatne i srebrne medalje i dvije brončane medalje, a istovremeno su  izborili 5A, 6B te 9C finala. Finalisti Olimpa bili su Jana Pavalić, Emma Horvat, Hana Blažević, Nadja Gorupić, Petar Pavalić, Patrik Erceg, Leon Novak i Ivan Fučkar.

Jana Pavalić ponovno je predvodila Olimpovce s po dvije zlatne i srebrne medalje, te jednom brončanom medaljom. Uspjela je ostvariti i dvije norme za Europsko juniorsko prvenstvo i to na 50 leptir gdje je plivala u vremenu 27.35 i osvojila srebro u općoj kao i zlato u juniorskoj konkurenciji. Isti je uspjeh polučila i na 50 slobodno gdje plivala u vremenu 25.88. Tako si je u ove dvije discipline zagarantirala nastup na juniorskom EP. Na 100 slobodno Jana je bila brončana u juniorskoj konkurenciji, a plivala je u vremenu 58.07.

Petar Pavalić osvojio je zlato i srebro u općoj konkurenciji. Zlatni je bio na 100 leđno gdje je plivao u vremenu 58.01, dok je srebro osvojio na 200 leđno gdje je ostvario vrijeme 2:06.19.

S jednom brončanom medaljom istaknula se Emma Horvat, koja je uz to ostvarila i jedno četvrto mjesto. Četvrta mjesta osvojili su  i Patrik Erceg i Leon Novak.

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook