Prethodni članak
Sljedeći članak

Ivančici derbi začelja

4. NL – središte skupina A: 10. kolo: Ivančica – Straža 2:0


10. kolu 4. NL središte, skupina A na rasporedu je bio jedan zagorski derbi, ujedno i derbi začelja. U Zlatar Bistrici Ivančica je dočekala Stražu. Obje su ekipe doslovce zaglibile na dnu, sa po samo tri boda prije ove utakmice, i to Ivančica sa jednom pobjedom, a Straža sa tri remija. Inače, na ovom su terenu već igrali ove sezone i to zagorski kup, a uvjerljiva je bila Straža.

Ivančica na odmor sa minimalnim vodstvom

Krenulo je žustro već od prve sekunde, pa je tako nakon pola minute Alen Neskić imao priliku na 13 metara, ali je obrana ipak nekako izblokirala. Na drugoj strani u 5. minuti sa 20 metara puca Gabrijel Radiković ali preko gola. Za goste je pak u 7. minuti David Janžek prošao po lijevoj strani, pucao je sa 18 metara, ali preko gola. U 11. minuti korner za Stražu, Matija Nuli ne hvata loptu na koju je izašao, ali ipak joj mijenja smjer dovoljno da Roberto Pavetić na drugoj stativi  glavom ne može najbolje reagirati pa puca pored gola.

U 18. minuti domaćini dolaze do  kaznenog udarca. Radiković je jednu izbijenu loptu vratio na 18 metara, David Škvorc iz prve prebacuje preko glave za Dinu Ocvireka, koji do lopte dolazi prije Leona Majera, koji ga ruši. U 19. minuti siguran sa bijele točke je Mario Šumiga za 1:0. U 22. minuti dobra akcija gostiju, Borna Vidićek daje kroz sredinu za Pavetića, koji gađa Janžeka, no Lovro Hajdek klizećim startom spašava.

U 25. minuti zicer za goste. Neskić je pucao iskosa sa lijeve strane, Nuli kratko odbija na drugu gdje je potpuno sam na 3 metra Janžek ali promašuje loptu, koja ga čak pogađa od zemlje u ruku, ipak mu ostaje u posjedu, no drugi udarac mu brani Nuli. U 36. minuti opet se u šansi našao Janžek, pucao je sa 12 metara s desne strane, malo iskosa, ali točno u Nulija. Na odmor tako domaćini odlaze sa minimalnim vodstvom, a gosti žale za propuštenim prilikama.

Šumiga zabio za potvrdu pobjede

U nastavku sa dva pokušaja, ali ne previše opasne kreće Straža, a u 51. minuti Ocvirek bježi odlično po desnoj strani i daje povratnu na 16 metara, gdje dolazi Josip Kipa i puca iz prve, jako, ali malo preko gola. U 54. minuti s desne strane pokušava D. Škvorc, ali Majer brani.

U 66. minuti Ocvirek je dobio loptu na desnoj strani, osvojio 10-tak metara i pucao, ali pored gola. Za Stražu u 70. minuti s desne strane puca Jan Kodelič, no Nuli brani, da bi u 71. minuti Ocvirek na jednak način prošao desnom stranom, kao i pet minuta ranije, ovaj puta je pucao precizno, no Majer je odlično obranio.

U 75. minuti i treći puta Ocvirek ide po desnoj strani u nastavku, ovaj puta u odličnoj kontri, nakon što je izbjegao zaleđe, ima i dva suigrača u sredini, ali pokušava prebaciti istrčalog Majera i u tome ne uspijeva. Na drugoj strani Dražen Petrović sa 12 metara u 79. minuti puca u blok, a nakon kornera i udarca iz gužve, lopta odlazi preko gola.

U 81. minuti Vidićek puca iz slobodnjaka s desne strane sa oko 30 metara. Iako se činilo da će ubaciti, on puca izravno, vara Nulija, ali lopta odsjeda na prečki. Na drugoj strani u 82. minuti Šumiga bježi u kontru po lijevoj strani, iako u sredini ima Martina Pošteka, odlučuje se za varku i udarac sa 20 metara, no lopta odlazi tik pored stative. No, u 85. minuti jedna kontra je urodila plodom. D. Škvorc je p sredini ušao u kazneni prostor, dao desno za Ocvireka, čiji udarac Majer brani, no lopta se odbija do Pošteka, koji nesebično odlaže za Šumigu u boljoj poziciji, a ovaj pogađa za 2:0. Majer je bio na lopti, ali nije ju uspio zaustaviti. Straža pokušava smanjiti u 88. minuti, Vidićek ulazi u kazneni prostor, a puca Lovro Pavić, no Nuli hvata loptu. Derbi začelja tako završava pobjedom Ivančice. Straža je imala svoje šanse, no realizacija je zakazala, pa se pojedi u zagorskom derbiju začelja veseli Ivančica.

Izjave: Robert Tučak, trener NK Ivančica: ''Bio j to derbi začelja. Očekivali smo tešku utakmicu i bila je teška utakmica. Iskoristili smo šanse bolje nego protivnik i mislim da smo na kraju krajeva zasluženo pobijedili. Čestitke protivnicima na fer i sportskoj igri, a mi se okrećemo prema Dubravi Zabočkoj i nadamo se tamo dobrom rezultatu.''

Mladen Mikša, trener NK Straža: ''Prvo čestitke domaćinima na pobjedi. Želja i borbenost su ih nagradili. A mi? Kad izgubiš utakmicu u gostima, a nemaš ništa zamjeriti svojim igračima. Imalo smo 7-8 izvrsnih prilika, dva puta na crti nismo uspjeli ugurati loptu u gol. Izgubili smo 2:0, a ja svojim igračima nemam što zamjeriti. Jednostavno se moramo pokriti, raditi dalje i čekati tu pobjedu. Valjda će doći.''

4. NL – središte skupina A, 10. kolo

IVANČICA – STRAŽA 2:0 (1:0)

SUCI: Orak, Mufa, Zlomislić  GLEDATELJA: 80

STRIJELCI: 1:0 Šumiga 19' 11m, 2:0 Šumiga 85'

IVANČICA: Nuli, Gorupec, L. Škvorc, Hajdek, Radiković, Šumiga, D. Škvorc (90+1' Wane), Haban (67' Havoić), Ocvirek (90+1' Kurešić), Kipa (74' Poštek), Žugec; trener: Robert Tukač

STRAŽA: Majer, Gajster, Beram, Janžek, Pavetić (68' Kodelič), Neskić, Konjić, D. Petrović, Vidićek, Čuček, J. Petrović (68' Pavić); trener: Mladen Mikša 

Još članaka iz "Sport"

Facebook