Prethodni članak
Sljedeći članak

Ivančica skinula Klanjec s prvog mjesta

1. ŽNL 17. kolo: Ivančica – Klanjec 2:1


Svjedočimo sjajnoj borbi za 1. mjesto u 1. zagorskoj nogometnoj ligi između Klanjca i Golubovca. Obje su ekipe na Uskrsni ponedjeljak, u 17. kolu imale teške izazove. I dok je Golubovec na domaćem terenu dočekao treće Jedinstvo, vodeći Klanjec je imao teško gostovanje kod Ivančice u Zlatar Bistrici.

Koliko teško pokazalo je već prvih 11 minuta u kojima je domaćin stigao do 2:0. Najprije je u 9. minuti Šumiga sjajno na prsa smiri loptu ubačenu s desne strane, i sa 10-tak metara iskosa zakucao loptu u rašlje, da bi u 12. minuti pokupio loptu na 16 metara, nakon sudara golmana i još jednog igrača Klanjca i pogodio za 2:0. Klanjec je smanjio već u 15. minuti. Zrnc je pucao iz slobodnjaka sa 17 metara, Nuli obranio, no Lež je odbijanac pospremio u mrežu. Na odmor se otišlo sa tim rezultatom, no bliži golu bili su domaćini, dva puta Bartolec, po jednom Pezić i David Škvorc imali su prilike, no Žigman je svaki puta obranio.

Ni u nastavku Klanjec nije mogao do nekih izglednih prilika, a Šumiga je sve mogao riješiti u 72. i 84. minuti, no Žigman mu brani, pa se ušlo u dramatičnih zadnjih 10 minuta. No, ozbiljniju šansu Klanjec nije stvorio, tek izdvajamo slobodan udarac Drčića u 89. minuti u živi zid. Ivančica tako dolazi do zaslužene pobjede i skida Klanjec s prvog mjesta.

Još članaka iz "Sport"

Facebook