Prethodni članak
Sljedeći članak

Inkop bodom prekinuo niz pobjeda Jedinstva

1. ŽNL 18. kolo: Jedinstvo – Inkop 2:2


U 18. kolu 1. zagorske nogometne lige derbi u Svetom Križu Začretju, gdje je Jedinstvo dočekalo Inkop. Uz vodeći Rudar DZ, Jedinstvo je jedino koje je u prvih šest proljetnih kola zabilježilo svih šest pobjeda, a Inkop je pak poražen samo od lidera iz Dubrave Zabočka. Dakle, svakako smo imali pravo očekivati zanimljivu utakmicu, jer i na ljestvici ih je prije susreta dijelio samo bod.

Jedinstvo povelo, Inkop na isteku prvog poluvremena izjednačio

Jedinstvo je u utakmicu ušlo bez najboljeg igrača Darka Kunšteka, što je svakako bio hendikep. Već u 1. minuti Inkop je zaprijetio s desne strane, no  Kristijan Valjavec je malo zakasnio. U 3. minuti na drugoj strani korner s desne strane je izveo Mihael Dlesk, a sam je na drugoj strani ostao Matej Majsec, koji puca iz prve malo pored suprotne stative. U 6. minuti za Inkop su akciju na 40tak metara od gola domaćina odigrali Karlo Leško i Matija Šoprek, a udarcem sa 20 metara završio ju je Kristijan Leljak, ali udarcem preko gola. No, u 11. minuti Jedinstvo dolazi do vodstva. Akcija je započela još u 10. minuti, Dlesk je podvalio dubinsku za Filipa Vukića, koji se probija do korner crte i ubacuje u sredinu. Obrana gostiju izbija ali samo do Martina Majcenića na desnoj strani. On ubacuje na nekih 7 metara od gola, gdje dolazi Silvio Ferček i nakon vrlo dobrog skoka glavom pod prečku pogađa za 1:0.

U 16. minuti uzbuđenja na obje strane. Za Inkop se po desnoj strani probio Leljak i dao lijevo za Marka Poslona koji pada u kaznenom prostoru, no iako su skočili i igrači i navijači, igra je nastavljena i to kontrom Majseca koji je došao s loptom pred gol, dao za Vukića, koji u padu puca, no pri padu sam usporava loptu, pa iako ona prolazi golmana Kristijana Škvorca, malo ispred gol crte odnosi ju Ivica Oršolić. Nakon 10 minuta kreativne pauze, Dlesk je nakon povratne lopte Vukića sa 20 metara pucao preko gola. U 31. minuti dva lijepa poteza. Majsec se probio po desnoj strani, vratio malo unazad, ušao u kazneni prostor, nitko ga nije zaustavio, pa sjajno puca lijevom nogom u sam gornji desni kut golmana Škvorca, koji fantastično jednom rukom brani, tj. odbija loptu u korner. Pljesak na otvorenoj sceni za obojicu.

Na drugoj strani u 37. minuti, nakon ubacivanja s desne strane, lopta prolazi sve do Poslona, koji sa 18 metara iskosa puca iz prve preko gola. U 41. minuti Jedinstvo kreće u kontru, Vukić spušta za Dleska koji iz prve daje lijevo za Majcenića, koji pak iz prve gađa Vukića, no Dražen Petrović je ispred njega i sprječava opasnost. U 43. minuti opet dobra lopta za Majseca, koji s desne strane ulazi i puca no Škvorc odbija u korner. Korner izvodi Ferček a Tomica Junković sa 6 metara glavom pogađa prečku. I onda u 45. minuti na drugoj strani jedan nepotreban izlazak golmana Jurice Hanžeka, koji odnosi Valjavca i to je kazneni udarac za goste. U sučevoj nadoknadi siguran sa 11 metara bio je Karlo Leško. Tako se na odmor odlazi sa 1:1. 

Jedinstvo opet povelo, a Inkop opet izjednačio

Na samom početku nastavka, u 46. minuti Majsec nakon dvoboja s Oršolićem pada u kaznenom prostoru, no sudac Fotivec samo odmahuje rukom. Domaćini se žale, sa prigovorima pretjeruje Junković i dobiva žuti karton. U 56. minuti Majcenić se spustio po desnoj strani, ušao je iskosa u kazneni prostor, Škvorc je izašao s gola, a Majcenić pucao pored njega, ali i pored gola. No, u 61. minuti, Majcenić se opet oslobodio na desnoj strani, stigao na nekih 20 metara iskosa i pucao, no ovaj puta puno preciznije i pogodio za 2:1. Pri bijegu Majcenića jedan igrač Inkopa se ozlijedio, što je definitivno malo zbunilo njegove suigrače, koji su možda očekivali da će Majcenić stati  s akcijom. No, vodstvo nije dugo trajalo. U 66. minuti Leško je izveo slobodan udarac s lijeve strane i fantastično pogodio od desne stative Hanžeka za brzo izjednačenje na 2:2.

Nakon izjednačujućeg gola, tempo kao da je malo pao. U 76. minuti Jedinstvo prijeti iz kornera, no ovaj puta Junković puca od bloka u korner. Na drugoj strani u 80. minuti Leško na 30-ta metara daje lijevo za Josipa Pavića, koji vraća Lešku, pa ovaj opet njemu. Na kraju Pavić puca iskosa, ali lagan je to posao za Hanžeka. Antonio Žunar je u 82. minuti iz slobodnog udarca sa 45 metara ubacio pred gol gostiju, stvorila se velika gužva, no prije eventualnog udarca oglasio se Fotivec i svitao prekršaj za goste.

U 86. minuti slobodan udarac za domaćine, malo iskosa, s lijeve strane, ali sa dobrih 30 metara. U dijelu utakmice u kojem je tempo potpuno pao, takav je slobodnjak doživljen kao prilika. Pucao je Ferček, izravno po golu, no Škvorc nije imao problema sa tom loptom i sigurno ju je uhvatio. Već u slijedećoj, 87. minuti novi slobodnjak, za Ferčeka, sa slične pozicije, čak još malo dalje, no nakon njega u kontru je za goste krenuo Valjavec, pa ga za žuti karton malo iza centra, ruši Martin Sinković. Time sprječava potencijalnu opasnost. Na početku sučeve nadoknade Junković se nakon ubacivanja s lijeve strane, pa povratne lopte, našao u dobroj situaciji na 7-8 metara, ali iz prve puca visoko preko gola. Tako je ova zanimljiva utakmica završila 2:2, čime je prekinut niz pobjeda Jedinstva, koje ipak ostaje još uvijek neporaženo ovoga proljeća.

Izjave: Dragutin Šalković, trener NK Jedinstvo: ''Čestitam i jednima i drugima, bila je to jedna prava prvenstvena utakmica, derbi. Bili smo dominantni u prvom poluvremenu, ali na našu nesreću imali smo dvije greške za gol i u poluvremenu smo malo pali psihički, ali opet sve u svemu prvi dio možda najbolji ovog proljeća. No, nismo izgubili, cilj nam je u ova 4 kola ići na svaku pobjedu i još ima dosta bodova.''

Krunoslav Vidak, trener NK Inkop: ''Na kraju možemo biti zadovoljni, iks je najrealniji rezultat. Domaćin je imao možda malo više posjeda i više od igre. Mi smo se dobro branili, imali smo neke situacije, ali nedostajao nam je taj zadnji pas da možda i osvojimo sva tri boda, ali čestitam dečkima. Čestitam i domaćinu, iako nisam baš oduševljen, mogli su bolji fair play odigrati kod gola, kad se naš igrač ozlijedio, ali to je nogomet, svako odlučuje sam, ali na kraju krajeva, zadovoljan sam.''

Još članaka iz "Sport"

Facebook