Prethodni članak
Sljedeći članak

Dario Bobek pogodio za slavlje Golubovca u zagorskom derbiju

25. kolo IV. NL-središte Zagreb-skupiina A, MLADOST ZABOK - GOLUBOVEC 0:1


Zagorski derbi u 25. kolu IV. NL-središte Zagreb-skupina A, završio je zasluženom pobjedom Golubovca (0:1). Gosti su se od početka nametnuli kao bolja momčad i njihovom se trijumfu nema što zamjeriti. Jednostavno su pokazali više u ovoj utakmici.

Uvodni pritisak Golubovca uradio je ranim pogotkom iz prekida u 13. minuti. Odlično je ubacio Robert Kuharić, sjajno je glavom pucao Dario Bobek i pogodio sam gornji desni kut nemoćnog Mihovilića za 0:1. Tri minute kasnije domaći prijete preko Iskrića, ali domaći vratar Škvorc je na mjestu. Minutu kasnije na drugoj strani Vukić puca ravno u Mihovilića.

U 21. minuti Vojaković odlično puca iz slobodnjaka s 18 metara, ali Škvorc se istaknuo sjajnom obranom. Gosti ponovno prijete preko Kogoja u 29. minuti, ali Mihovlić je siguran. Najbolju priliku za domaće u prvom dijelu propušta Koletić u 30. minuti kada ne koristi odličan ubačaj Vedriša, već s 10 metara udaljenosti puca u gostujući blok.

Tri minute kasnije Nikola Bobek snažno "odapinje" s 25 metara udaljenosti, no Mihovilić odbija njegov udarac. Do kraja poluvremena bilježimo pokušraj Iskrića u 33. kojeg Škvorc brani, pokušaj Koletića u 42. minuti koji ponovno završava u bloku i Vedriša u 45. koji odlazi preko gola.

Domaći su malo pritisnuli početkom nastavka, ali sve je to bilo jalovo. Iz tog perioda bilježimo tek dobar pokušaj Vedriša u 50. minuti, ali on završava malo preko gola. Sredinom nastavka gosti uspostavljaju ravnotežu i postaju aktivniji. U 66. minuti prijeti Dario Bobek, a dvije minute kasnije i Vukić, ali Mihovilić je siguran.

Domaći su 73. minuti tražili pogodak nakon što se lopta od glave jednog gostujućeg igrača odbila ravno na nogu Vojakovića koji zabija pogodak, ali ga sudac Komorski poništava zbog zaleđa uz velike proteste domaćih. Do kraja utakmice prijetili su Robert Kuharić koji je u 76. minuti pokušao iznenaditi Mihovilića iz daljine i u 97. minuti Vukić koji iz dobre pozicije puca u blok.


MLADOST ZABOK - GOLUBOVEC 0:1 (0:1)
ZABOK: igralište SC Zaseka, GLEDATELJA: 150, SUCI: Komorski, Peharec i Horvat.
STRIJELAC: 0:1 D. Bobek 13'.
MLADOST ZABOK: Mihovilić, Vedriš, Pavić (65' Tumpić), Kotarski (89' Hrastinski), Šoštar, Turk, Vojaković, Iskrić (83' Brezak), Koletić, Tarle, Žugec (65' Krajačić). TRENER: Ivan Zubić
GOLUBOVEC: Škvorc, M. Bobek, I. Risek, K. Kuharić, Vujica, N. Bobek, D. Bobek, R. Kuharić, Leško, Kogoj (83' Kresonja, 90'+3 P. Risek), Vukić. TRENER: -


IZJAVE
Ivan Zubić, trener Mladosti:"Čestitam momčadi Golubovca na pobjedi. Mi smo danas bili skromni, daleko smo stajali od igrača. Jednostavno nismo bili pravi i Golubovec je zasluženo slavio".
Robert Kuharić, igrač Golubovca:"Čvrsta utakmica kako smo i očekivali. Ozljede su nam skrojile momčad, a zbog neodgodivih obaveza nije nam bilo ni trenera. Dali smo sve od sebe i zasluženo dobili utakmicu. Svaka čast mojim suigračima, ali domaćinu na fer o korektnoj utakmici. Idemo s tri boda i s veseljem u Golubovec. Ovo pobjedu posvećujemo našem treneru koji nije mogao danas biti s nama".

Još članaka iz "Sport"

Facebook