Prethodni članak
Sljedeći članak

Igrač prvoligaša Gorice, Martin Maloča, pojačao Gaj

Maloča je iznimno kvalitetni vezni igrač koji može pokriti poziciju kako zadnjeg, tako i centralnog veznog igrača


Gaj Mače u svoje redove doveo je još jednog "kapitalca". Novi igrač trećeligaša iz Mača je Martin Maloča, koji je u protekle dvije sezone za prvoligaša Goricu upisao 30 nastupa i postigao jedan pogodak. Maloča je iznimno kvalitetni vezni igrač koji može pokriti poziciju kako zadnjeg, tako i centralnog veznog igrača. Nogometno je prohodao u Dubravi, ali većinu omladinskog staža odradio je u Zagrebu. U Dubravu se vratio kao junior i tamo debitirao za prvu momčad. Nakon toga je je četiri sezone igrao za drugoligaša Sesvete, da bi jednu sezou proveo u Faisalyu iz Saudijske Arabije. Slijedio je nakon toga povratak u Sesvete, a potom u sezoni 2018./2019. potpis za Goricu. Ovaj tridesetogidšnjak do sada je skupio 115 drugoligaških i 41 prvoligašku utakmicu, što zapravo najbolje govori o njegovim kvalitetama.

- Čelništvo kluba predstavilo mi je program rada kluba i brzo smo se dogovorili. Čekao sam inozemnu ponudu sedam mjeseci, ali nije ništa stiglo što bi me u ovom trenutku zadovoljilo. Prije sedam mjeseci supruga i ja postali smo ponosni roditelji sinčića, pa je zapravo to i najviše prevagnulo što sam ostao u Hrvatskoj. Obitelj mi je na prvom mjestu - riječi su Martina Maloče, novog veznjaka Gaja.

Za svoj novi klub Martin će debitirai već ove nedjelje, i to na "matineji" u Maču u 11 sati, kada Gaj dočekuje Maksimir.

- Malo sam izašao iz trećeligaških priča, jer već deset godina ne igram taj rang. Poznam igrače Maksimira Krznara i Tomšića, koji je mislim dobio crveni karton, pa neće igrati protiv nas. No mi imamo iznimno kvalitetnu momčad i moramo se fokusirati isključivo na sebe. Svaku utakmicu, a pogotovo domaću, moramo ići na pobjedu. Važno je da mi budemo pravi. Protiv Maksimira očekujem našu pobjedu - govori nam Maloča.

 

Promocija novog digitalnog semafora


U prvoj ovosezonskoj utakmici Gaja djelatnici će moći pratiti vrijeme i trenutni rezultat na novom digitalnom semaforu. Investicija je vrijedna 20.000 kuna, a pokrio ju je Nogometni savez KZŽ. Lijepa gesta krovnog tijela zagorskog nogometa.

U nedjelju 30. kolovoza u 11 sati svi putevi vode u Mače, gdje će se u okviru utakmice 2. kola III. HNL-središte sučeliti Gaj Mače i Maksimir. Glavni sudac utakmice je Mladen Komesar iz Zagreba, a njegovi pomoćnici su Zlatan Bilić i Ivan Jović, dok će ulogu četvrtog suca obavljati Ante Maleš.

Još članaka iz "Sport"

Facebook