Prethodni članak
Sljedeći članak

I dalje ih povezuju nogometno igralište i lopta

I ove godine okupili se najstariji živući članovi NK Ivančica


U mjesecu lipnju NK Ivančica Zlatar Bistrici tradicionalno organizira nekoliko zanimljivih nogometnih događaja za najmlađe nogometaše. Tako je bilo i ove godine kada je organiziran još jedan Dinamov kamp, a također, za čak tri kategorije na rasporedu je bio i nogometni turnir, koji ime nosi po pokojnom Marijanu Jurecu Šiki, bivšem igraču ovog kluba. Ove godine održano je jubilarno deseto izdanje tog turnira. U vrijeme lipanjskih događanja, na igralištu u Zlatar Bistrici tako se okuplja veliki broja zaljubljenika u nogomet, a tu priliku ne propuštaju ni stariji živući veterani i članovi kluba koje marljivo svake godine okupi vrijedni sakupljač detalja nogometne povijesti ovog kraja Juraj Zdešić.

 ''Mi zapravo svojom prisutnošću želimo dodatno dati podršku svim događanjima koje organizira naš klub, posebice ususret velikoj obljetnici, 100. rođendanu našeg kluba, koji ćemo proslaviti 2027. godine.'' – kaže nam Zdešić, i napominje kako se svi oni rado okupljaju. ''Prisjetimo se svoje mladosti i volimo se ponovno naći na ovom mjestu koje nas okuplja i povezuje bez obzira na životnu dob, zanimanje, kondiciju i ostalo. To mjesto je nogometno igralište, i lopta, koji su nam u mladosti bili jako dragi. Oni su nas obvezali da pripadamo kubu plave boje, NK Ivančica Zlatar Bistrica.'' kaže Zdešić i napominje kako se zbog raznih razumljivih okolnosti ne mogu uvijek okupiti svi živući stariji članovi, no ponosan je na sve koji su se i ovaj puta odazvali.

Među njima, najstariji je Marijan Čorić (92), koji danas živi u Zagrebu, Zdešić ga se sjeća kao učitelja tjelesnog odgoja u Zlatar Bistrici. ''Došao je iz Zagreba, gdje je s Dinamom bio i juniorski prvak, a onda se nastanio u Zlatar Bistrici, igrao nogomet, bio trener i ostavio traga.'' – prisjeća se Zdešić i dodaje: ''Mi smo pripadali grupi ljudi, koja je koja je s više ili manje uspjeha, gradila prošlost ovog nogometnog kolektiva. Te prošlosti se i danas s ponosom i srećom prisjećamo, a danas kao i nekad sve nas to čini sretnima i ponosnima. I do kraja života sjećat će nas na našu mladost, a budućim generacijama neka bude poticaj da Ivančica i dalje bude uspješna i živi vječno''.

Inače, Juraj Zdešić neumorno već godinama prikuplja građu i materijale za veliku monografiju, koju priprema za 2027. godinu, kada se slavi 100. obljetnica kluba iz Zlatar Bistrice, koji je ponos ovog mjesta. Svake godine na susretu živućih najstariji članova, oni se i fotografiraju, a ove godine pridružili su im se i načelnica Zlatar Bistrice Vesna Mikulec, predsjednik NS KZŽ Stjepan Merkaš Krojf i aktualni predsjednik NK Ivančica Berislav Horvatić. Svima njima Zdešić upućuje zahvalu, i na kraju zaključuje: ''Daj nam Bog svima život i zdravlja, da dočekamo 2027. godinu i dostojno proslavimo veliku obljetnicu, 100. rođendan našeg voljenog kluba.''  

Još članaka iz "Sport"

Facebook