Prethodni članak
Sljedeći članak

Hrvatska se lavovski borila, Francuzi ipak odnijeli pobjedu


Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je prvi poraz na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, u prvom susretu skupine I, drugog kruga EP-a, Francuska je u Koelnu slavila 34-32 (18-18), piše Direktno.hr.

Hrvatska je ovu utakmicu morala odigrati bez svog vođe Domagoja Duvnjaka, a najbolji je strijelac bio Zvonimir Srna sa šest golova. Po četiri su dali Igor Karačić, Mateo Maraš, Luka Lovre Klarica i Marin Jelinić. Odličan je bio vratar Dominik Kuzmanović s 13 obrana.

Kod Francuske je najbolji bio Dika Mem sa šest pogodaka, dok je pet dodao Nikola Karabatić.

Francuska je prva u skupini I s četiri boda. Tri ima Austrija, dva Mađarska, a jedan Hrvatska. Uz utakmicu manje Nijemci i Islanđani su na nula bodova.

Vrlo izjednačeno igralo se do polovice prvog poluvremena kada su se Francuzi počeli odljepljivati od Hrvatske. Pobjegla je Francuska na tri pogotka razlike te je vodila 12-9, 13-10 i 14-11, a u tom razdoblju susreta vidljiv je bio pad Hrvatske kojeg Francuzi ipak nisu iskoristili za još veći rezultatski bijeg.

U drugoj polovici prvog poluvremena razbudio se hrvatski vratar Dominik Kuzmanović koji je imao šest obrana u prvih 30 minuta. Zaustavio je tada brojne francuske napade, a na drugoj strani Hrvatska je zabijala za potpuni priključak i 18-18 na poluvremenu.

Od samog starta drugog dijela nastavilo se u istom ritmu, u kojem je Hrvatska morala hvatati zaostatak. Premda su Francuzi pokazivali manjkavosti u igri, a i vratar Kuzmanović je imao još nekoliko impresivnih obrana, u napadu Hrvatska nije mogla povezati nekoliko napada za priključak. Pobjegli su Francuzi na tri razlike 24-21, potom i na četiri 26-22 čime su omogućili sebi lakši ulazak u završnicu susreta.

Devet minuta prije kraja Hrvatska je ipak došla na 26-27 uslijed tri pogotka Zvonimira Srne i novih dobrih obrana Kuzmanovića. No, Francuzi su imali odgovor te su iz kontranapada dali dva gola za 29-26 i time odbili posljednji hrvatski pokušaj za pozitivan rezultat.

U idućem susretu Hrvatska će u subotu, 20. siječnja, igrati protiv Mađarske od 18 sati. U subotu će još igrati Francuska - Island i Njemačka - Austrija. Polufinale će izboriti po dvije najbolje reprezentacije iz skupina drugog kruga prvenstva.

Još članaka iz "Sport"

Facebook