Prethodni članak
Sljedeći članak

Gaju samo bod protiv Dinama

27. kolo III. NL-centar, GAJ MAČE – Dinamo OO 3:3


Nogometaši Gaja prosuli su nove bodove na svom travnjaku. Protiv Dinama OO odigrali su 3:3 i tako umjesto tri osvojili samo jedan bod s kojim i dalje drže visoku treću poziciju. Domaći kao da su se zamjerili lopti. Propustili su niz stopostotnih šansi, imali su i igrača više od 74. minute nakon čega su iz kontre primili izjednačujući pogodak. Sve čestitke gostima na hrabroj i organiziranoj igri, oni su svoje šanse realizirali i zasluženo su uzeli bod.


Gaj je odlično otvorio. Već u 3. minuti Daćnik-Kovačić odlično s desne strane ubacuje za Nioklića koj sam s peta metara glavom puca pokraj gola. Minutu kasnije domaći vode. Šoštarić je dao loptu u prostor za Ristovskog koji izlazi sam pred vratara Šolčić i sigurno poentira za 1:0. No sreća nije dugo trajala. Gosti su zabili rekli bi „iz ničega“. Loša reakcija Sedaka u sredini dovela je u priliku za šut Bencetića, on i nije najbolje šutirao, no prerano se bacio mladi vratar Strahonja od kojeg se lopta odbila u mrežu za 1:1. Aktivni Dačnik-Kovačić pet minuta kasnije dobro ubacuje za Haramusteka koji pokušava efetkno iz prve, no udarac je preslab za Šolčića koji bez problema hvata loptu. Novi šok za Gaj u 26. minuti. Halama je na desnoj strani odlično ubacio za Bencetića koji preciznom dijagonalom u samo trinaest minuta postiže svoj drugi pogodak i dovodi goste u vodstvo (1:2).

Dvije minute kasnije Bencetić je ponovno opasan, ali Strahonja ovaj put brani njegov udarac. Imao je i dobru priliku Halame u 33. minuti, ali ovaj je loše zahvatio loptu sam samcat na deset metara od Strahonje. Nakon toga domaći su malo podignuli ritam igre. Tako je u 35. minuti Šoštarić efektno, ali zamalo neprecizno pucao poslije kornera s desne strane, a dvije minute kasnije Nikolić puca loše nakon što ga je odlično uposlio Sedak. Ipak u 43. minuti Gaj je izjednačio. S desne strane korner je izveo Kovačić, a Mazalović u svom stilu precizno glavom zabio za 2:2.


U poluvremenu su domači napravili četiri izmjene, promijenili sustav iz 3-5-2 u 4-3-3 i to je izgledalo puno bolje. Igrala se 48. minuta kada je Ristovski odlično na desnoj strani uočio Cvrtilu koji daje paralelnu loptu za Nikolića, no ovaj propušta čistu priliku i s pet metara puca pokraj gola. U 61. minuti odlično su kombinirali Haramustek i Šoštarić koji daje u prostor za Šabana, ovaj izlazi sam pred Šolčića koji brani njegov udarac. Kontakt Puntara i Cvrtile u 69. minuti sudac Kožarec ocijenio je kao kazneni udarac. Loptu je uzeo Haramustek i sigurno postigao pogodak za 3:2. Od 74. Gaj ima i igrača više nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Pršir.

Samo dvije minute kasnije Haramustek pravi dar-mar na desnoj strani i servira idealnu loptu za Šabana koji s tri metra udaljenosti puca u Šolčića. Haramustek u 83. minuti odlično ubacuje za Deaka, no ovaj se pet metara udaljenosti ne uspijeva glavom poslati loptu u mrežu, već puca preko gola. I kako to biva za propuste slijedi kazna. Šaban je izgubio loptu na protivničkih šesnaest, oni su s igračem manje odigrali brzu kontru koju je pogotkom u golmanov čošak završio odlični Bara, najbolji igrač utakmice. U sudačkoj nadoknadi domaći su imali još tri stopostotne šanse. Prvo je Kovačić izbacio Šoštarića koji izlazi sam pred Šolčića, no ovaj ponovno odlično brani. Odmah nakon toga Ristovski daje odlični pas za Šabana koji izlazi sam pred Šolčića, puca pokraj njega, no jedan gostujući igrač u posljednji trenutak izbacuje loptu u polje. I na kraju nakon kornera Deaka s lijeve strane Mazalović je sam pred golom, ali puca glavom pokraj lijeve vratnice. Šteta. Propuštena je velika prilika za nova tri boda.

GAJ MAČE – DINAMO OO 3:3 (1:2)
MAČE: igralište Gaja, GLEDATELJA: 200, SUCI: Kožarec, Batušić i Trstenjak.
STRIJELCI: 1:0 Ristovski 4', 1:1 Bencetić 13', 1:2 Bencetić 26', 2:2 Mazalović 43', 3:2 Haramustek 70' (11m), 3:3 Bara 86'.
GAJ MAČE: Strahonja, Tepšić (46' Deak), Haramustek, Nikolić, Sedak (46' Cvrtila, 69' Plehan), Kovač (46' Šaban), Šoštarić, Kovačić, Ristovski, Mazalović, Dačnik-Kovačić (46' Baneković). TRENER: Marijan Glavica
DINAMO OO: Šolčić, Smith, Halama (76' Crnković), Pršir, Bara, Puntar, Benceti (90'+6 Dude), Pavlović, Pleša, Adamić, Pršir (89' Putak). TRENER: Dario Zanić

Još članaka iz "Sport"

Facebook