Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Zabok ugostio veliki Dan sporta


U Gradskoj sportskoj dvorani Zabok održan je Dan sporta veliki sportsko-edukativni dan. Djeca su se imala priliku natjecati u graničatu i atletici, a najbolje ekipe i najbrži trkači borili su se za plasman na državnu završnicu Sportskih igara mladih koja će se sredinom srpnja održati u Rijeci.

Mlade je sportaše podržao predsjednik gradskog vijeća grada Zaboka Dragutin Črnjević, i ravnatelj Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalsog Tomislav Polanović.

„Drago nam je da smo domaćin Sportskim igrama mladih. Djecu uvijek treba usmjeriti, a sport je taj koji je najzdraviji, zato i ja i grad Zabok uvijek podržavamo ovakva događanja. Posebno mi je drago vidjeti danas ovoliko djece koja čine svoj prvi korak u sportskoj karijeri rekreativno ili profesionalno. Nadam se da će biti još više ovakvih manifestacija i da će iz njih izniknuti i neki vrhunski sportaši.“ Izjavio je Dragutin Črnjević.

Ravnatelj Tomislav Polanović poručio je: „Ovakva natjecanja su bitna jer pružaju priliku djeci da budu aktivna i da se druže. Mi već godinama sudjelujemo na Sportskim igrama mladih i kao sportska škola djecu uvijek podržavamo da sudjeluju u sportskim natjecanjima.

 “Sportske igre mladih svjesne svog utjecaja na društvo već  27. godinu kroz igru i sport potiču na druženje, uče o održivom razvoju te potiču djecu i mlade da se razviju u odgovorne pojedince našeg društva. Na Danima sporta želimo da se djeca prvenstveno dobro zabave, postanu još bolji sportaši i ne zaborave na fair play.” - istaknula je Matea Kekez iz Sportskih igara mladih.

Svečani program Dana sporta započeo je paljenjem baklje koji su donijeli mladi sportaši predvođeni Franom Galinom, mladim nogometašem NK Mladost iz Zaboka.

Djeca su se natjecala u atletici i graničaru u dvije kategorije 2012. godište i mlađi te 2014. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju, a natjecanje stavlja u drugi plan.

Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa Lavovi u kategoriji 2014. godište i mlađi te ekipa Zabočka deca u kategoriji 2012. godište i mlađi. Dok su najbrži trkači 2012. godište i mlađi Mia Špoljar i Martin Tretinjak, a u kategoriji 2014. godište i mlađi Sara Bunčec i Maksimilijan Puzjak koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

Ovogodišnji Dan sporta posjetit će sve županije u Hrvatskoj, i održati ukupno 28 sportsko-edukacijskih evenata. Projekt je koncipiran na temelju sportskih igara, natjecanje stavlja u drugi plan a potiče druženje, toleranciju i inkluziju.

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika).

U 27. sezoni Sportske igre mladih samo u Hrvatskoj okupit će više od 100.000 djece i mladih.

fotografije: Karlo Šutalo 

Još članaka iz "Sport"

Facebook