Prethodni članak
Sljedeći članak

DrUga pobjeda karijere za Filipa ZUBčića U Santa Caterini ValFUrvi!

U vrlo teškim uvjetima Filip je odlično iskoristio startni broj 6 i stazu koju je postavio njegov trener Marko Šuman, borbeno je odradio prvu vožnju i sa zaostatkom od samo 69 stotinki sekunde završio na šestom mjestu


Na veleslalomskoj stazi utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa u talijanskoj Santa Caterini Valfurvi, koja je uskočila kao zamjena tradicionalnom vikendu u Val d’Isereu, Filip Zubčić je drugi put u karijeri stao na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja, javljaju iz Hrvatskoj skijaškog saveza.

U vrlo teškim uvjetima Filip je odlično iskoristio startni broj 6 i stazu koju je postavio njegov trener Marko Šuman, borbeno je odradio prvu vožnju i sa zaostatkom od samo 69 stotinki sekunde završio na šestom mjestu.

U drugoj vožnji Filip se izvanredno nosio s grbama na stazi i u cilj ušao kao vodeći, poziciju koju nitko od preostalih petoro skijaša nije uspjelo ugroziti.

Najbliže mu je došao vodeći iz prve vožnje, Slovenac Žan Kranjec koji je za Filipom zaostao 12 stotinki, a treće mjesto pripalo je Švicarcu Marcu Odermattu koji je zaostao 30 stotinki.

S današnjom utrkom Filip se u ukupnom poretku i u veleslalomskom poretku skijaša sada nalazi na 2. mjestu.

Filip će i sutra imati još jednu priliku za dokazivanjem jer je na programu u Santa Caterini još jedna veleslalomska utrka.

Još članaka iz "Sport"

Facebook