Prethodni članak
Sljedeći članak

Domagoj Kujundžić: "Ako dobro odigramo obranu i ne dozvolimo da nas pretrče možemo nešto učiniti protiv Zadra"

Danas u 19 sati u 9. kolu HT Premijer lige u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku gostuje Zadar


Košarkaši Zaboka prije desetak dana odigrali su odličnu utakmicu protiv Splita u što se malo tko nadao. Zabočani su sedam sekundi prije kraja imali prednost od pola koša (80:81), no u samoj završnici ponestalo je koncentracije i Splićani su slavili rezultatom 84:81. Unatoč porazu pokazali su veliki karakter jer su bili u zaostatku od 16 koševa.

-Imali smo obranu sedam sekundi do kraja. Nešto smo se dogovorili, to nije ispalo tako. Na kraju je Split spretno to pobijedio. Okrećemo se dalje slijedećim utakmicama. Prva od njih je Zadar- govori nam novi trener Domagoj Kujundžić, koji je čini se u kratkom periodu momčadi Zaboka uspio podići samopouzdanje.

Danas u 19 sati Zabok u Gradskoj sportskoj dvorani u utakmici 9. kola HT Premijer lige košarkaša Hrvatske dočekuje Zadar, uz Cibonu najbolju hrvatsku momčad, koju ovu sezonu sjajno predvode Božić i Jordano.

-Ne trebamo puno pričati o Zadru, zna se dobro kakva je to momčad. Krenuli su odlično u ABA ligi. Nezgodna i jaka momčad koju je trener Jusup stvarno dobro ukomponirao. Bit će teško, igraju s pet praktički jednako kvalitetnih igrača, visoki su i snažni. Ako ih svedemo u igru pet na pet u obrani, da možemo nešto učiniti. Ne smijemo dozvoliti da nas pretrče. Oni rade odličnu tranziciju i ako ćemo im to dozvoliti bit ćemo u velikim problemima - misli Kujundžić.

Kao forte Kujundžić je pred sebe stavio ubrzavanje igre i veću suradnju u obrani. Već se vide određeni pomaci, ali ima tu još dosta posla.

-Ništa ne ide preko noći. Momci su dobri, žele i vole raditi. Važno je da nitko ne iskače s negativnim ponašanjem. Bez pogovora ispunjavaju sve moje zahtjeve. Siguran sam da će to iz dana u dan biti sve bolje, a dokle će nas to dovesti vidjeti ćemo - ističe Kujundžić.

Raspored Zaboka do kraja godine je težak. Nakon Zadra za vikend slijedi gostovanje kod Cedevite junior, pa utakmica Kupa Krešimira Ćosića u Zagrebu protiv Furnira, a nakon toga slijedi važna prvenstvena utakmica u Zaboku protiv Dinama.

-Ja bio volio da do kraja sve pobijedimo, ali to je teško ostvariti. Na svaku utakmicu idemo odigrati što bolje i na pobjedu. S tim gardom smo išli i u Split i do kraja smo bili u utakmici. Čim sam došao rekao sam da su Split, Zadar i Cedevita momčadi iznad našeg ranga. Meni ko treneru je došlo da imamo tri tako teške utakmice i da ja tu pohvatam neke svoje ideje, ali i da momci pohvataju moje ideje. Važno je da budemo pravi za Furnir u kupu i Dinamo u prvenstvu, što ne znači da i u ovim ostalim utakmicama nećemo pokušati iznenaditi. Ovu su nam na neki način pripremi za važniji dio sezone koje je pred nama - završio je Kujundžić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook