Prethodni članak
Sljedeći članak

Domaćini pobjednici malonogometnog turnira Janine 2022.


U sklopu manifestacije "Janine", kojom se u Loboru obilježava Dan općine i župe Lobor, u subotu 23.7. održan je Međunarodni nogometni turnir veterana "Janine 2022.". Na turniru su sudjelovale veteranske selekcije sljedećih klubova: NK Ormož iz Slovenije, NK Omladinac Jurketinec, NK Sloboda Varaždin i domaćin NK Lobor. Bila je to prilika, da se na djelu vide znalački potezi iskusnih majstora nogometa.

Utakmice su odigrane na igralištu u Cukovcu, a postignuti su sljedeći rezultati:

- prva utakmica, NK Omladinac Jurketinec – NK Ormož 1:0

- druga utakmica, NK Lobor – NK Sloboda Varaždin 2:1

- utakmica za 3. mjesto, NK Sloboda Varaždin – NK Ormož 2:1

- finale, NK Lobor – NK Omladinac Jurketinec 4:1.

Sve utakmice je u sebi svojstvenom autoritativnom stilu odsudio Franjo Skozrit.

Unatoč velikim vrućinama utakmice su bile vrlo žustre i dopadljive, te izvrsno posjećene. Brojno gledateljstvo moglo je uživati u efektnim golovima i potezima. U finalu su za Lobor pogotke postigli Zdravko Androić, Mladen Pažur, Damir Levanić i Stjepan Počekal. Osobito veliki pljesak izmamio je prilikom postizanja pogotka jedan od najiskusnijih igrača na terenu, 64-godišnji Levanić.

– Proživljavam svoju drugu mladost, a vjerujem da je ovo najava još jedne uspješne sezone u voljenom crvenom dresu, rekao je "Levi". Počasni pogodak za NK Omladinac iz Jurketinca postigao je Tomica Korpar.

Nakon turnira održana je svečana podjela pehara u lovačkome domu, te su se tom prigodom predstavnici svih ekipa obratili okupljenom mnoštvu prigodnim govorima. U ime domaćina pehare su dijelili voditelj veterana NK Lobora Vladimir Matejaš i Damir Levanić.

Pehar NK Ormoža za fair play preuzeo je Vukasin Nikolić. – Prenosim vam pozdrave iz Ormoža od župana općine Ormož Danijela Vrbnjaka i od ostalih dužnosnika kluba. Neka naši prijateljski odnosi potraju još barem 250 godina, rekao je Nikolić, te također podijelio prigodne ormoške poklone svim sudionicima turnira.

Treće mjesto osvojio je NK Sloboda Varaždin, a pehar je preuzeo Darko Herjavec. – Pohvaljujem domaćina na organizaciji, svaka čast! Puno sreće u 1. ŽNL, nadam se da budete prvi, rekao je Herjavec.

Pehar za drugo mjesto preuzeo je predsjednik NK Omladinca iz Jurketinca Dragutin Kišić. – S Loborom gajimo prijateljske odnose već tridesetak godina, drago mi je da se oni kontinuirano nastavljaju, rekao je Kišić. Na Kišića se nastavio jedan od začetnika sportskih druženja Lobora s Jurketincem Stjepan Rihtarić "Oljač". – Puno hvala svima što njegujete ovu veliku tradiciju, sve je počelo tako spontano. Nikada nam se nije žurilo od ovakvoga dobroga društva, a ne bude ni večeras, rekao je Rihtarić.

Prvo mjesto osvojio je NK Lobor, te je pehar preuzeo kapetan Zoran Babić. – Na terenu je bilo malo žestoko, ali to tako mora biti, to je nogomet, rekao je Babić.

Sve prisutne je sve do jutarnjih sati zabavljao poznati zagorski glazbenik Jurica Ge.

Ovim turnirom veterani NK Lobora ujedno su proslavili naslov viceprvaka 2. županijske nogometne lige i ulazak u 1. ŽNL NSKZŽ. Zahvale idu pokrovitelju turnira Općini Lobor, na čelu s načelnicom Ljubicom Jembrih, ali i svim drugim ljudima dobre volje koji su nesebično pomogli u ostvarivanju ovog veličanstvenog sportskog događaja.

Ovo je zasigurno najava još jedne uspješne sezone. Od osnutka veterana NK Lobora 2010. godine, ova natjecateljska sezona 2021./2022. je bez premca najuspješnija u njihovoj dosadašnjoj povijesti!

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook